MENIU

Ingredientele de bază pentru un ten catifelat și hidratat în orice anotimp - 5 rețete simple naturale pentru vară

Tonifierea și hidratarea tenului este foarte importantă în timpul verii, ca și în orice alt sezon. Rețetele speciale pentru hrănirea pielii de orice fel în zilele călduroase și pline de soare.

 

Indiferent dacă este uscată, nor­mală, sensibilă, grasă sau mixtă, începând cu vârsta de 30 de ani, pie­lea femeilor începe să îmbătrânească și are nevoie urgentă de hi­dratare puternică și de remedii naturale care să-i re­genereze celulele.

Lo­țiunile de­ma­chiante, apa florală și tonică, măș­tile, cremele, tre­buie să cu­rețe pielea și s-o regenereze.

Iată care sunt rețetele ideale pentru o piele tonică și hidratată.

 

CURĂȚARE - Ulei cu Gălbenele și tămâie

 

Ingrediente: 50 g flori de Găl­benele uscate, 50 ml ulei de floa­rea-soarelui, 2 linguri ulei de Câ­nepă (magazinele naturiste), 15 picături de ulei esențial de tă­mâie sau de Tran­dafiri.

Mod de preparare și folosire: puneți florile într-un borcan cu gura largă și turnați dea­supra ule­iul de floarea-soarelui. A­cope­riți gu­ra vasului (cel mai bi­ne cu un ca­pac filetat) și puneți-l în drep­tul unei ferestre însorite, vre­­me de trei săptămâni, apoi filtrați uleiul. Adăugați uleiul de Cânepă și treceți preparatul într-un flacon de sticlă cu dop care se înșu­ru­bează. Adăugați uleiul esen­țial de tămâie sau de Tran­dafiri, picurat picătură cu pi­că­­tură. Scuturați bine sticla. Când vreți să vă cură­țați fața, vărsați câteva picături de ulei pe un tampon de vată.

Gălbenelele sunt cel mai bun aliat al pielii ma­tu­re. În ce pri­vește tămâia, proprietățile ei anti-îmbă­­trânire sunt cunoscute încă din vremea e­gip­­­­­­te­ni­lor, care o fo­lo­seau la mumificare. Com­pa­ra­ția nu e prea fericită, dar pielea se „mumifică” și ea, în sens pozitiv: se întinde și devine mai rezis­tentă la timp.

 

TONIFIERE - Apă de Sânziene


Mod de preparare și folosire:  se opă­rește o linguriță de plan­­tă cu o cană de apă, se lasă la in­­fuzat un minut, apoi se stre­coa­ră. Se șterge fa­ța de mai multe ori pe zi, cu un tam­pon de vată înmuiat în lichid.

 

HIDRATARE - Cremă de Ciuboțica-cucului


Ingrediente: 2-3 pumni de Ciu­bo­țica-cucului (frunze și flori), 2-3 lin­guri osân­ză de porc.

Mod de preparare și folosire: se pune osânza de porc să se încingă în­tr-o cră­ticioară smăl­țuită. Când fumegă, se adaugă frunzele și florile de Ciu­boțica-cucului tăiate mărunt. Se lasă scurt să se înmoaie, apoi se trage vasul deo­parte și se lasă să se ră­cească până a doua zi, când se încălzește compoziția pe baie de aburi și se stre­coară.

Se folosește seara, pe fața cu­rățată cu demachiant și tonic floral. Are efect contra ridurilor și a petelor de bătrânețe.

 

HRĂNIRE - Mască cu suc de Păpădie și iaurt


Ingrediente: un pumn de frunze de Păpădie, 1 lingură iaurt.

Mod de preparare și folosire: cu­legeți frunze de Păpădie, spă­lați-le și băgați-le în mixer, pen­tru a obține o can­titate mică de suc. A­dăugați iaurtul, ames­te­cați bi­ne și întin­deți pro­du­sul pe fa­ță. După 10 mi­nute, spăla­ți-vă cu apă călduță.

 

HRĂNIRE - Mască cu Busuioc şi iaurt


Ingrediente: 2 linguri frunze de Busuioc proaspete, 1 lingură iaurt.

Mod de pre­parare și folosire: într-un mojar, zdrobiţi frun­zele proaspete de Busuioc. Adău­gaţi iaurtul şi a­mes­tecaţi bine. Apli­caţi ames­tecul pe faţă şi pe gât, lăsaţi 20 de mi­nute, apoi clă­tiţi cu apă călduţă. Ajută la es­tom­parea petelor, şi prin antioxi­danţii săi, în­cetineşte îmbă­trâ­nirea.

Sursa: Formula-as.ro