MENIU

UPDATE Incendiu VIOLENT într-o hală petrolieră din Prahova. Două victime cu arsuri grave ar putea fi transferate în străinătate

Incendiu într-o hală industrială (foto: captură video)

Un incendiu violent a izbucnit luni seară localitatea Colceag din județul Prahova, într-o hală în care erau prelucrate produse petroliere. Două persoane se află în stare gravă, cu arsuri pe 80 la sută din suprafața corpului, iar Ministerul Sănătății a anunțat că se ia în calcul inclusiv un transfer în străinătate. Incendiul a fost stins după peste două ore de pompierii de la ISU Prahova.

"Doi pacienți au suferit arsuri și au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Ploiești, acolo unde se află în evaluare în prezent. Din primele informații, este vorba despre doi bărbați, de 59 de ani și, respectiv, 53 de ani. Pacientul de 59 de ani prezintă arsuri pe aproximativ 60% din suprafața corporală. Pacientul de 53 de ani are arsuri pe 60-70% suprafață corporală. La prima evaluare ambii au căile aeriene superioare afectate", a anunțat Ministerul Sănătății.


"La UPU Ploiești se face acum evaluarea, se oferă asistenţă medicală de urgenţă şi prim ajutor calificat. În paralel se urmează procedura legală, conform Ordinului Ministrului Sanatatii nr. 2.063 din 2 decembrie 2020 pentru înființarea comisiilor de analiză a solicitărilor de transfer în străinătate în vederea efectuării tratamentului pentru pacienții cu arsuri grave", au mai precizat reprezentanții Ministerului Sănătății.

"Având în vedere primele informatii transmise privind suprafața afectată și gradul arsurilor, pacienții întrunesc criteriile de admitere într-un centru de mari arși. România nu are, în prezent, un astfel de centru. După ce se primesc concluziile comisiei de specialitate întrunită la nivelul spitalului, se va decide eventualul transfer. Medicii de la UPU Ploiești lucrează în prezent la stabilizarea pacienților", se spune în comunicatul Ministerului Sănătății.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 19.01, la o societate comercială care are ca obiect de activitate fabricarea produselor din țiței, potrivit realitateadeprahova.net. Incendiul din satul Inoteşti, comuna Colceag, a fost lichidat după o intervenţie de peste două ore a pompierilor, a anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova în jurul orei 21.30.

Cele două persoane cu arsuri pe aproximativ 80% din suprafața corporală  au fost transferați la UPU din Ploiești.

În apropierea halei sunt depozitate 3 tancuri a 20 tone combustibil, existând inițial pericol de explozie. S-a acționat pentru răcirea acestora. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, nu mai este pericol de explozie după ce pompierii au intervenit pentru răcirea combustibilului. 

Totodată, au mai fost afectate si 3 autoturisme iar în prima oră incendiul se manifesta generalizat.

Pentru stingerea incendiului au acționat 7 mașini de stingere, 1 descarcerare, 2 autoscări și 2 ambulanțe SMURD.

 

 

Mai multe articole despre:
incendiu colceag