MENIU

Încasările ANAF pe primele şase luni, cu 2,4 miliarde lei SUB cele programate de Guvern

<p>Datele ANAF nu sunt după dorinţa premierului</p>

Încasările Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) sunt cu 2,4 miliarde de lei sub nivelul celor programate pentru prima jumatate a anului, potrivit unor surse din Trezoreria Statului, confirmate şi de preşedintele Băsescu în conferinţa de presă în care a anunţat motivele respingerii CAS.

Premierul Victor Ponta a evitat să prezinte încasările ANAF raportate la datele din bugetul pe 2014 şi a insistat doar pe creşterea de încasări în prima jumătate a anului faţă de cele din perioada similară din 2013, potrivit Hotnews.ro.

Presedintele Traian Basescu a confirmat in conferinta de presa de miercuri ca incasarile sunt cu 2,4 miliarde lei sub estimari. "Sigur, premierul nu intelege economia si compara anii intre ei. Anul acesta, pe primele 6 luni, deficitul de incasari e de circa 2,4 miliarde lei, deci premierul trebuie sa faca obligatoriu o rectificare negativa", a declarat Basescu.

Deficitul de 2,4 miliarde lei fata de incasarile prognozate trebuie acoperit fie prin scaderea unor cheltuieli (investitii sau cheltuieli curente), fie prin gasirea unor noi surse de venit (cresteri de taxe si impozite, scoaterea banilor din economia neagra etc).

Acest deficit de 2,4 miliarde lei se adauga deficitului prognozat deja de Guvern de 4,8 miliarde de lei care s-ar crea daca va aplica scaderea CAS cu 5 puncte procentuale de la 1 octombrie 2014.

Mai multe articole despre:
ANAF CAS buget 2014 încasări ANAF