MENIU

Impozitarea clădirilor în funcţie de destinaţia acestora s-ar putea aplica de la 1 ianuarie 2016

Impozitarea clădirilor în funcţie de destinaţia acestora s-ar putea aplica de la 1 ianuarie 2016

Impozitarea clădirilor deţinute de persoanele fizice şi cele juridice în funcţie de destinaţia acestora s-ar putea aplica de la 1 ianuarie 2016, aşa cum au solicitat autorităţile locale, însă decizia este una politică, a declarat Gheorghe Marinescu, şef serviciu în cadrul Ministerului Finanţelor.

"În momentul de faţă nu avem o dată la care va intra în vigoare noul Cod Fiscal, 1 ianuarie 2015 sau 2016. Din punct de vedere tehnic, timpul este foarte scurt până la 1 ianuarie 2015 pentru a depune declaraţiile şi pentru modificarea softurilor administraţiilor locale.

Avem semnale din partea autorităţilor locale ca termenul să fie 1 ianuarie 2016, termenul cel mai rezonabil, aşa cred şi eu că este cel mai bine, dar urmează ca politicul să decidă", a afirmat joi Marinescu, şef serviciu în cadrul Direcţiei impozite şi taxe locale din Ministerul Finanţelor Publice (MFP), la conferinţa "Valoarea impozabilă a clădirilor conform noului Cod Fiscal" organizată de Ziarul Financiar şi Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR).

El a arătat că Ministerul Finanţelor aşteaptă încă propuneri pentru modificarea proiectului, astfel încât să înainteze Guvernului o formă finală până la finalul anului.

Guvernul va schimba radical modul de calcul al impozitului pe clădirile firmelor, stabilit în prezent în funcţie de valoarea contabilă, şi va impune un mod de calcul bazat strict pe valoarea clădirii rezultată dintr-un raport de evaluare.

Citeşte mai mult pe mediafax.ro.

Mai multe articole despre:
IMPOZITARE CLĂDIRI impozit clădiri