MENIU

HRISTOS A ÎNVIAT! Milioane de români, la slujba de Înviere

Hristos a Înviat! Milioane de credincioși din toată țara au sărbătorit noaptea trecută Învierea Domnului. Lumina Sfântă a fost adusă în România direct de la Ierusalim, iar oamenii au mers în număr uriaș la bisericile din țară la miezul nopții. S-au bucurat de miracolul Învierii, s-au rugat și au ciocnit ouă roșii. 

În Capitală, mii de credincioși au urcat pe dealul Mitropoliei pentru a participa la Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală.

La Constanța, mii de credincioși s-au adunat în acest an pe malul mării pentru a participa la Slujba de Înviere. Arhiepiscopia Tomisului este singura din țară în care lumina de Înviere este adusă credincioșilor de pe mare. Aflat într-o ambarcațiune, arhiepiscopul Teodosie a venit la țărm cu lumina purtată într-un felinar.

Mii de timişoreni au luat parte la Slujba de Înviere de la Catedrala mitropolitană „Sfinţii Trei Ierarhi” din Timişoara, oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului, înconjurat de un sobor de preoţi.

Și la Mănăstirea Curtea de Argeș credincioșii s-au adunat în număr mare pentru a primi Lumina Sfântă. 

Mai multe articole despre:
paste slujba paste ortodox patriarhie