MENIU

Haosul cardului de sănătate nu se mai termină: Un bătrân de o sută de ani, pus pe drumuri de medici

Un bătrân de aproape o sută de ani a fost pus pe drumuri de medicul de familie, care a refuzat să-i elibereze reţeta de medicamente pe motiv că nu are card de sănătate.

Bătrânul, care este şi veteran de război, a fost nevoit să facă un drum de zeci de kilometri până la Casa Judeţeană de Sănătate Argeş pentru a lămuri problema.

Acesta locuieşte la aproximativ 50 de kilometri de Piteşti, în comuna argeşeană Hârtieşti. Zilele trecute a mers la medicul de familie să-şi ia reţeta de medicamente. Nu avea cardul de sănătate pentru că acesta nu i-a fost livrat. Singura soluţie a fost să plece în căutarea cardului de sănătate. Aşa a ajuns până la Piteşti.

La Casa Judeţeană de Sănătate Argeş a aflat însă că documentul său a fost predat de Poşta Română.

"Poşta spune că ţi l-a dat matale în mână, că ai că ai semnat pentru el", i-a spus un angajat al Casei. Totuşi, bătrânul afirmă că nu a primit cardul şi că nici nu a semnat.

Conducerea CAS Argeş face apel către pacienţi să dea un telefon înainte să se deplaseze la ghişee.

"Tocmai ce am dicutat cu doamna doctor. Mi-a spus că a fost cu nora la dumneai în cabinet şi a rămas ca nora să-i caute cardul în casă . Numai că în loc să vină dumneai sau să sune la casa să vedem cum deblocăm situaţia, a venit bătrânelul la coadă", a spus Ionuţ Gheorghe, director adjunct CAS Argeş.

În Capitală, problemele tot nu se văd.

"Din punctul meu de vedere, cardul merge foarte bine în momentul de faţă", spunea pe 20 mai ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu. Despre cozile şi îngrămădeala de la Casele de Sănătate, ministrul afirma că din păcate se mai întâmplă şi astfel de situaţii.

Mai multe articole despre:
medic de familie cardul de sănătate CAS Arges