MENIU

HAOS pe Calea Victoriei din Bucureşti. LUCRĂRILE au fost ABANDONATE

Calea Victoriei, sub semnul eşecului

Lucrările de reamenajare a Căii Victoriei și a pistelor pentru bicicliști ar fi trebuit finalizate pe 1 octombrie. Şantierul este, însă, abandonat de mai multe săptămâni.

Constructorul, firma Tehnologica Radion, a cerut intrarea în insolvență. Administrația Străzilor dă însă asigurări că lucrarea va fi terminată până la sfârșitul acestei luni.

Până în prezent a fost finalizat tronsonul cuprins intre Piata Victoriei si Piata Revolutiei, fiind refacute in totalitate trotuarele, pista pentru biciclete pe carosabil si marcajele rutiere.

Pe bucata cuprinsa intre Piata Revolutiei si bd. Elisabeta, lucrarile au fost incepute, insa de cateva saptamani utilajele sunt parcate pe marginea drumului si doar din cand in cand se mai vad doi-trei muncitori pe santier, scrie Hotenews.ro. Ca urmare, o bucata din strada este plina cu capace de canal iesite in relief.

Reprezentantii Administratiei Strazilor spun acum ca lucrarile "au fost incetinite" din cauza faptului ca firma care executa lucrarea a cerut insolventa.

"Intrarea in insolventa a firmei Tehnologica Radion a afectat ritmul lucrarilor de pe Calea Victoriei din cauza imposibilitatii din punct de vedere juridic de incadrare a lucrarilor in timpul acestei proceduri. Dupa reglementarea acestei probleme juridice lucrarea va fi reluata la capacitate maxima de luni, 6 octombrie, urmand ca lucrarile sa fie incheiate pana la inceputul lunii noiembrie. Administratia Strazilor a platit pana acum catre constructor 9 milioane lei", au declarat reprezentantii Administratiei Strazilor pentru HotNews.ro.