MENIU

De ce e GOOGLE cea mai bună firmă pentru care să lucrezi în 2014

Google, cel mai bun angajator din 2013
Google, cel mai bun angajator din 2013
Google, cel mai bun angajator din lume
Google, cel mai bun angajator din lume
Google, cel mai bun angajator din lume
Google, cel mai bun angajator din lume
Google, cel mai bun angajator din 2013
Google, cel mai bun angajator din 2013
Google, cel mai bun angajator din 2013
Google, cel mai bun angajator din 2013

GOOGLE. Gigantul GOOGLE îşi serbează intrarea în cel de-al 16-lea an de existenţă pe data de 27 septembrie, printr-un logo aniversar. GOOGLE ocupă primul loc şi în 2014 în clasamentului Fortune ”Cele mai bune 100 companii pentru care să lucrezi”, la fel ca şi în anii trecuţi. VEZI ÎN GALERIA FOTO cum arată viaţa ca angajat la GOOGLE.

GOOGLE împlineşte sâmbătă 16 ani de existenţă şi se autoserbează printr-un DOODLE aniversar. GOOGLE oferă o metodă simplă și rapidă de găsire a informațiilor pe web, având o bază de date despre peste 8 miliarde de situri web. La începutul anului 2004 GOOGLE răspunde zilnic la mai mult de 200 milioane de consultări. GOOGLE.

Ultimele facilităţi implementate de GOOGLE pentru angajaţii săi sunt 3 centre de wellness şi un complex sportiv care se întinde pe mai multe sute de metri pătraţi.

În cadrul complexului sportiv, IT-iştii de la GOOGLE pot juca hochey, baschet şi alte jocuri exotice: aruncare cu potcoave, boccia, shuffle ball, pot face patinaj viteză, fitness, meditaţie, gimnastică, scrie money.cnn.com.

Ce mai primesc angajaţii Google pe lângă salariile mari: mâncare şi băutură gratuită la restaurantele din sediul firmei, abonamente medicale şi program flexibil, au la dispoziţie piscine şi locuri de joacă pentru copii (VEZI GALERIA FOTO). GOOGLE are 53.500 de angajaţi.

GOOGLE, ce înseamnă numele

Numele „GOOGLE” este un joc de cuvinte de la googol, neologism englez pus în circulație de către americanul Milton Sirotta în anul 1938, prin care acesta desemna numărul uriaș format dintr-un 1 urmat de 100 de zerouri (10100).

GOOGLE dispune și de motoare de căutare pentru imagini, cărți, bloguri, grupuri de știri și directoare web.

La sfârșitul anului 2007 a fost cotat drept cea mai puternică marcă globală, după criteriul valorii în milioane de dolari (86.057 milioane dolari SUA), dar și după modul de percepție de către utilizatori [6], următoarele locuri fiind ocupate de companiile General Electric, Microsoft, Coca-Cola, China Mobile, IBM, Apple, McDonald's, Nokia și Marlboro.

GOOGLE va organiza, pe 25 octombrie, la Bucuerşti, concursul de programare "Escape from /dev/null", care se adresează programatorilor, studenţi sau profesionişti, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Prima competiţie "Escape from /dev/null" organizată de GOOGLE a avut loc în aprilie 2013, în Suedia, fiind urmată de o ediţie Polonia, în septembrie 2014.

"După succesul primelor două, Google a decis organizare încă unei ediţii la Bucureşti în această toamnă, România fiind o ţară cu o comunitate foarte puternică de dezvoltatori", se spune în comunicat.

Astfel, concursul va avea loc la Impact Hub, strada Halelor, numărul 5, din Bucureşti.

"Escape from /dev/null" este o competiţie de programare construită pe un model de joc online multi-player, având în spate o poveste science-fiction.

Participanţii trebuie să navigheze pe o planşă, prin rezolvarea unor probleme de codare, din ce în ce mai complicate. Fiecare problemă rezolvată permite participantului să avanseze într-o nouă poziţie pe planşă şi să-şi aleagă o nouă provocare.

Înscrierile la "Escape from /dev/null" Bucureşti se pot face până pe 5 octombrie. Numărul participanţilor este limitat, selecţia candidaţilor urmând să fie făcută de o echipă de la GOOGLE.