MENIU

GO FOREST. La mulți ani, Pământule!

<p>GO FOREST. La mulți ani, Păm&acirc;ntule!&nbsp;</p>
GO FOREST. La mulți ani, Păm&acirc;ntule!
<p>GO FOREST. La mulți ani, Păm&acirc;ntule!</p>
GO FOREST. La mulți ani, Păm&acirc;ntule!
<p>GO FOREST. La mulți ani, Păm&acirc;ntule!&nbsp;</p>

Sute de dorințe împlinite de Ziua Pământului: zâmbete de copii talentați, încurajări ale dascălilor și lacrimi de emoție în ochii părinților.

Zece școli și licee din București au demonstrat, cu ocazia evenimentului GO FOREST, că sunt adevărate rezervoare de talent, de la prima clasă din gimnaziu până la cea din urmă a liceului.

Sărbătorind într-un mod non-conformist Ziua Pământului, zeci de elevi au încântat publicul ieșit în Parcul Crângași să fie mângâiat de primele raze de soare după o ultimă furie a iernii. Muzica ușoară, instrumentală, dansul sportiv, jocurile și cântecele populare au fost puse în scenă într-un mod absolut încântător de către elevii participanți la eveniment. Fiecare zâmbet de copil, fiecare încurajare a profesorilor de pe margine și fiecare lacrimă de emoție a părinților care filmau a fost, în felul său, o dorință pusă de Ziua Pământului. Lumânărelele de pe imensul tort imaginar ar putea fi copacii rămași încă în picioare din pădurile României. Copiii aceștia, aduși laolaltă, cei mai mulți dintre ei fiind premianți la științe exacte, dar care știu să-și petreacă timpul liber în moduri atât de frumoase precum muzica și dansul merită toate încurajările. Nicidecum îndoctrinarea cu idei negative despre țara care i-a născut ori despre oamenii din jurul lor.

GO FOREST a fost un festival al valorilor pe care noi le neglijăm, incorect.

GO FOREST a fost o ocazie de a arăta că există educatori în adevăratul sens al cuvântului, că sunt profesori de matematică, fizică și chimie care își stimulează elevii să cânte și să danseze, punându-le în valoare talentul, că dedică timp prețios și unei alt fel de educații, dincolo de cea cu creta în mână. A arătat că un profesor de muzică poate trăi frumos doar din satisfacția că elevii săi primesc aplauze la scenă deschisă.

GO FOREST a arătat că avem toate motivele să fim mândri de copiii noștri și, în egală măsură, de profesorii lor.

Ce este GO FOREST? Un proiect social-cultural și educațional organizat cu ocazia Zilei Pământului (22 aprilie) de către Primăria Sectorului 6 în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Asociația Inițiativa Ecologistă Europeană (AIEE). Conceput ca un festival de artă și cultură urbană, special dedicat copiilor și tinerilor din sectorul 6, GO FOREST a avut tematică arta ca protest față de ignoranță, în primul rând față de probleme naturii.

Copiii au participat la workshopuri de teatru de improvizație, face painting și sand-art, coordonate de artiști plastici și make-up artiști ai postului Realitatea TV. În paralel, au fost susținute spectacole de către elevi din Colegiul Victor Babeș, Liceele Teoretice Jean Monnet, Marin Preda, Grigore Moisil și Antim Ivireanu, Liceul cu program sportiv Mircea Eliade, Școlile Gimnaziale nr. 67, 150, 178, Liviu Rebreanu și Sf. Andrei. Finalul maratonului cultural-artistic a fost dedicat artiștilor consacrați precum Gloria Melu, Double Trouble, Andrei Păunescu și Corina. Piesele acestora au fost ilustrate live de către artista Mariana Pachis prin tehnica sand art (desen în nisip). ”GO FOREST” a oferit și surpriza implicării directe a unor jurnaliști de televiziune în manifestările dedicate mediului, precum Lavinia Șandru și Claudiu Popa, realizatori Realitatea TV, cel din urmă cântând alături de Andrei Păunescu câteva cântece îndrăgite ale Cenaclului Flacăra.

Evenimentul GO FOREST organizat de Primăria Sectorului 6 și Centrul Cultural European Sector 6 a fost susținut de Scorseze, Alka și Rompexpo.