MENIU

Gigantul alimentar Kellog's renunţă la coloranţii artificiali pentru cerealele sale

Gigantul alimentar american Kellog's va renunța la aromele și coloranții artificiali din cerealele sale peste tot pe glob până în 2018 , inclusiv din celebrele sale "Special K" și "Miel Pops", relatează AFP.

"Lucrăm la retragerea coloranților și aromelor artificiale din ansamblul mărcilor de cereale și dintr-o varietate de snack-uri. Scopul nostru este de a încheia tranziția până la sfârșitul anului 2018", a declarat pentru AFP Kris Charles, un purtător de cuvânt al liderului mondial al sectorului.

Această decizie se explică, potrivit lui, prin voința de a se adapta gustului consumatorilor, mai ales americani. "Pentru a ne adapta nevoilor în schimbare ale consumatorilor și la ceea ce oamenii așteaptă de la noi. De aceea am ales să oferim oamenilor mai mult din ceea ce își doresc și au nevoie în alimentație", a subliniat responsabilul citat.

Asemenea altor mari nume din industria alimentară americană, Kellog's se confruntă cu cerința pentru alimente de calitate superioară și mai ales sănătoase. Americanii au început de asemenea să mănânce mai mult iaurt la micul dejun.

Pentru a seduce noii consumatori, liderul fast-food McDonald's a renunțat, de exemplu, la puii tratați cu antibiotice.

"Vom continua să explorăm mijloace pentru a ne adapta la dorințele și nevoile în schimbare ale clienților noștri și să le câștigăm astfel încrederea", promite Kellog's.

Timpul presează fabricantul de cereale ale cărui vânzări au scăzut cu 5,1% în al doilea trimestru, cu 3,5 miliarde de dolari. Compania atribuie aceste cifre negative unui recul continuu al încasărilor generate de consumul de cereale în SUA (-2,3%).

Mai multe articole despre:
cereale coloranți artificiali kellog's