MENIU

GEST INCALIFICABIL al unei mame. Descoperirea a fost făcută de o tânără care ieşise la plimbare

Bebeluş abandonat în parc.

O femeie fără suflet si-a abandonat pruncul abia născut pe o bancă din Roman, judeţul Neamţ după care s-a făcut nevăzută.

Copilasul a fost descoperit întîmplător luni, în jurul orei 18.00, de o tînără ce iesise la o plimbare. Femeia a auzit scîncete si cînd a descoperit copilul a sunat de urgentă la 112, bebelusul fiind preluat de Ambulantă, scrie  monitorulneamt.ro.

"Era vorba despre un nou născut de sex masculin, cu o vîrstă de circa două săptămîni. Băietelul a fost preluat de echipajul nostru si dus la Spitalul Roman, unde a fost internat în sectia de Neonatologie pentru evaluări si investigatii suplimentare", a precizat medicul Dorice Albu, managerul Serviciului de Ambulantă Neamt. Copilasul a fost evaluat de pediatri, este sănătos si are o greutate de 2,65 kilograme.

"Pruncul a fost ridicat si transportat la Sectia Neonatologie a spitalului nostru, unde se găseste si în prezent. Din fericire, starea generală a micutului este bună. Între timp, asa cum prevede legislatia în cazul copiilor abandonati, a fost anuntată Directia de Protectie a Copilului Neamt. Fiind un copil găsit, se instituie măsurile standard de protectie a minorului. Urmează a se decide fie institutionalizarea sa, fie instituirea măsurii de dare în plasament", ne-a precizat

Oana Onu, directorul medical al Spitalului de Urgentă Roman. Dacă acest copil ar fi rămas peste noapte în parc, cel mai probail ar fi sfîrsit mîncat de cîiinii vagabozi si s-ar fi putut vorbi de o crimă cu premeditare.

Oamenii legii încearcă să descopere identitatea mamei, existînd indicii ca aceasta să fi fost doar în tranzit prin Roman, venind special aici pentru a-si abandona copilul. Ipoteza că ea ar fi din alt judet se bazează pe faptul că în hainele micutului a fost descoperită o chitantă emisă de o firmă din Iasi. În plus, copilul se pare că a fost născut acasă ori în alt judet, întrucît nu are făcut nici unul dintre vaccinurile obligatorii imediat după nastere.

"Am fost anuntati marti dimineată despre acest caz si am anuntat la rîndul nostru Politia. Din primele cercetări băietelul nu pare să fi fost născut la Maternitatea Roman întrucît acolo se fac imediat după venirea pe lume vaccinurile obligatorii, or acest copil nu avea nici o imunizare. În functie de ancheta politistilor si de identificarea mamei vom actiona în consecintă. Conform legii, mama îsi poate lua înapoi copilul pentru a-l creste dar noi o vom consilia", a precizat Cristina Păvălută, directorul DGASPC Neamt.


Mai multe articole despre:
bancă Neamţ abandonat bebeluş abandonat în parc