MENIU

FOTO-VIDEO Accident GRAV în Polonia: un MORT și cel puțin 20 de RĂNIȚI după ce un autobuz a alunecat de pe un pod 

Accident GRAV în Polonia: un MORT și cel puțin 20 de RĂNIȚI după ce un autobuz a alunecat de pe un pod în Varșovia Foto: polandin.com/tvn24.pl
Accident GRAV în Polonia: un MORT și cel puțin 20 de RĂNIȚI după ce un autobuz a alunecat de pe un pod în Varșovia Foto: polandin.com/tvn24.pl

O persoană a murit şi cel puțin 20 au fost rănite, dintre care cinci grav, după ce un autobuz al companiei de transport în comun din Varşovia a căzut joi de pe un viaduct.

 

Autobuzul, de tip articulat, a lovit barierele la ieşirea de pe un mare pod de autostradă peste Vistula. Partea din faţă a vehiculului a căzut de la o înălţime de circa cinci metri, iar cea din spate a rămas, aplecată, pe marginea carosabilului, potrivit AFP, citată de Agerpres.

„O persoană a murit şi 20 au fost rănite”, a scris pe Twitter și Karolina Galecka, purtătoarea de cuvânt a municipalităţii.

Ministrul sănătăţii, Lukasz Szumowski, a precizat că în acest moment „cinci persoane sunt în stare gravă”.

Potrivit presei poloneze, 23 de oameni au fost răniți. Dintre aceștia, 17 au fost spitalizați. Iar cel puțin patru dintre ei sunt în stare foarte gravă, potrivit polandin.com.

Ghidul de călătorii EuropeTravel a postat și un clip video cu intervenția salvatorilor după tragedie:

Prima ipoteză luată în calcul de polițiști și pompierii sosiți la fața locului este că şoferul a pierdut controlul volanului după ce i s-ar fi făcut rău.