MENIU

FOTO Imaginile pe care propaganda voia să le ascundă de Putin. Cum a fost posibil așa ceva

Noi imagini din satelit confirmă ceea ce Kremlinul a vrut să țină acuns, faptul că una dintre navele fanion ale Flotei militare ruse a fost scufundată joi, în portul Mariupol, în urma unui atac major al forțelor ucrainene.

Nava de desant din clasa Alligator a fost scufundată în portul Berdiansk. Uriașa structură militară conținea arme și provizii ce urmau a fi debarcate și expediate forțele care luptă în Mariupol.
 
Imaginine au fost furnizate de compania hitech Maxar, specializată în infastructură tehnologică pentru spațiul cosmic.
 
"Imagini noi din satelit de astăzi, 25 martie 2022, ale orașului port ucrainean Berdiansk din sudul Ucrainei care dezvăluie o navă de desant clasa Aligator care este arsă și scufundată parțial lângă unul dintre porturile de încărcare/descărcare cheiuri. Se văd foc și fum, iar în apropiere sunt mai multe rezervoare de stocare a combustibilului. Potrivit știrilor, nava a fost lovită pe 24 martie, de forțele ucrainene, în timp ce se afla în port." a anunțat compania.
 
Televiziunile de propagandă ale Kremlinului au prezentat cu mare pompă imaginile navei impresionante și a operațiunilor de debarcare, la sud de mariupol.