MENIU

Fostul șef al Gărzii de Mediu demască regia din spatele unei vizite a lui Petre Daea: "Au împrăștiat gunoiul ca să strângă el câteva hârtii"

Foto: Profimedia

Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii de Mediu, acuză că Petre Daea a orchestrat o scenă în Pădurea Băneasa, în care acesta să apară strângând câteva gunoaie de pe jos, iar televiziunile să filmeze. Potrivit acuzațiilor, acele gunoaie fuseseră inițial colectate de 1000 de voluntari, dar au fost apoi împrăștiate intenționat.

Octavian Berceanu a postat pe pagina personală de Facebook două povești inedite. În prima, descrie felul în care o vizită a ministrului Agriculturii a fost regizată în așa fel încât acesta să pară un cetățean responsabil, implicat în strângerea deșeurilor din Pădurea Băneasa:

„Cand ma gandesc la personajul Daea imi vine in minte personajul "Pelicanu\"", din serialul "Clanul"! N-ai cum , altfel!
Context: Lucram pentru Romsilva, inginer la Directia Silvica Bucuresti (Ilfov). Inainte de Sarbatoarea Pastelui (9 aprilie, cred) si de plecarea in vacanta a cadetilor de la Academia de Politie din Baneasa, am reusit impreuna cu acestia sa umplem peste 10 camioane cu deseuri stranse din Padurea Baneasa. A fost prima actiune majora de ecologizare a padurii Baneasa, cu peste 1000 de voluntari.
Faptele: La ultimul camion, al 16-lea, il vad pe sofer ca basculeaza tot gunoiul in padure, langa aleea de promenada care leaga Academia de Gradina Zoologica. Cativa oameni se apuca sa imprastie rapid gramada de gunoi prin padure
Actiunea de colectare a deseurilor se terminase de jumatate de ora iar toti cadetii academiei plecasera deja, asa ca nu mai avea cine sa stranga gunoaiele desertate din camion si imprastiate, in padure.
Incep sa tip la sofer si la cei care imprastiau gunoiul si in acelasi timp observ cum colegii silvicultori se ascundeau dupa copacii din jur. Nu prea intelegeam filmul!
Scena: Apare Petre Daea- personajul care, inconjurat de o gasca de pupatori de **r si cateva televiziuni dedicate, incepe sa se aplece si sa stranga cateva pet-uri si cateva hartii. Dupa dupa care da interviu despre cum a curatat el padurea Baneasa. Televiziunile il elogiaza! Fac spume si il trimit la origini! Vin doi gealati ai lui Daia sa-mi astupe gura.
Pe Daea-personajul nu-l vazusem niciodata pana in acel moment. Dupa ce a terminat cu faptele "eroice" din fata televiziunilor, vine sa-mi spuna o gluma ca sa ma linisteasca; "domnu\" padurar, stiti cine e cel mai hot animal din padure?". Ii raspund, nu-i place!
Apoi zice: " Stii cine e directorul general al Romsilva? Spune-i ca ai stat de vorba cu Petre Daea!"
In spatelei omului Daea a ramas un camion de gunoaie imprastiate printre arborii din zona de promenada a Padurii Baneasa. A dat jet cu bolta pe toata munca celor 1000 de cadeti ai Academiei de Politie!
Directorul General de care vorbea personajul Daea e "Cap de Mort", alt personaj sinustru rau pentru padurile noastre, mana dreapta a lui Adrian Nastase si cel care cumparase un tanc pentru Romsilva,” scrie Berceanu pe rețeaua de socializare.

Cum a devenit, de fapt, Daea celebru pentru discuția despre cormorani

Conform lui Berceanu, Petre Daea ar fi rostit deja celebra frază referitoare la cormorani pentru a-și ajuta un coleg de partid, ale cărui pești din iaz erau mâncați de aceste păsări.
 
„2019 - A doua oara cand personajul, nu omul Daea, mi-a facut ziua! Era prima sedinta a Comisia pentru ape, păduri, pescuit și fond cinegetic, din Senat, unde am mers din pozitia de consilier USR. Senatorul USR la acea sedinta nu aparuse, asa ca sedinta era intre "prieteni", oarecum.
Pe cei mai multi dintre cei prezenti in comisie ii cunosteam destul de bine. Asa ca, foarte deschinsi si fara subiecte importante pe ordinea de zi, fiind prima sedinta, acestia au inceput sa glumeasca pe seama altui parlamentar caruia cormoranii ii mancau pestii din iazul din curtea casei si lasau gainat in jurul piscinei si din aceasta cauza avea omul avea certuri cu sotia.
Unul dintre senatori a zis ca rezolva situatia asta de conflict domestic in familia parlamentarului si ca suna pe cineva care sa "aranjeze" cormoranii.
La scurt timp, am aflat din televizor ca probelma cu cormoranii, gainatul, iazul si piscina devenise una nationala si Daea era "omu\"".
Ma gandesc ca daca cineva din acea comisie sau Cormoranu\" s-ar fi plimbat prin Parcul Cismigiu....” își încheie postarea Octavian Berceanu