MENIU

Formularul de intrare în România, OBLIGATORIU din 20 decembrie. Ciucă: Este necesar pentru protejarea sănătății noastre și a celor din jurul nostru

Ședință de Guvern / Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, astăzi, în debutul ședinței de Guvern de la Palatul Victoria, că România va implementa, după modelul altor state UE, formularul de localizare a pasagerilor. Potrivit premierului, acesta va conține date despre țara prin care trec persoanele care călătoresc și are rolul de a facilita anchetele epidemiliologice.

"Astăzi, vom aprobă formularul de intrare în România, prin proiect OUG pentru implementarea formularului de intrare în România pentru pasageri. Începând cu 20 decembrie toate persoanele care vin în România trebuie să completeze acest formular, care este deja utilzat de 18 state.

Formularul e necesar pentru protejarea sănătății noastre și a celor din jurul nostru. Prin intermediul lor vom identifica mai ușor cu pers infectat cu SARS-COV-2, iar Direcțiile de  Sănătate Publică vor realiza anchetele mai ușor. Formularul e dezvoltat de STS și trebuie completat de toate persoanele care intră în România cu avionul, trenul sau cu alte mijloace rutiere (...).
 
Formularul poate fi completat electronic pe site-ul plf.gov.ro, urmând să fie prezentat la intrarea în țară angajaților de la Frontieră. Datele din acest formular vor putea fi accesate numai de angajații Direcțiilor de Sănătate Publică și pot fi accesate strict cu scopul anchetelor epidemiologice", a declarat Ciucă.