MENIU

Ford Craiova şi Lukoil Ploieşti, două alarme pe harta economică a României

<p>LUKOIL ameninţă că va &icirc;nchide rafinăria Petrotel</p>

Producţia motoarelor Ford EcoBoost de 1,5 litri se va muta din Craiova în Marea Britanie, iar Lukoil ar putea suspenda producţia după ancheta de evaziune fiscală deschisă la Ploieşti. Ambele măsuri îi afectează atât pe angajaţi, cât şi pe furnizorii din reţelele orizontale.

Două noduri industriale care marchează harta economică a ţării sunt pe cale să se destrame, cu consecinţe previzibile, dar deocamdată greu de cuantificat, scrie Adevarul.ro.

Este vorba despre o unitate de producţie din cadrul complexului Ford de la Craiova, de unde acţionarii americani vor reloca linia de fabricaţie a motoarelor EcoBoost de 1,5 litri, şi despre rafinăria Petrotel Lukoil, unde se desfăşoară o anchetă care ar putea duce la suspendarea producţiei.

Lukoil a început, vineri după-amiază, procedurile de oprire a producţiei rafinăriei Petrotel-Lukoil din Ploieşti, la o zi de la percheziţiile procurorilor într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de aproximativ 230 milioane de euro, afirmă surse din domeniul petrolier.

 

Mai multe articole despre:
Lukoil rafinăria Petrotel Lukoil