MENIU

38 de muncitori vietnamezi de la o firmă de construcții din Iași, infectați cu noul coronavirus

38 de muncitori vietnamezi, depistați cu noul coronavirus în Iași

Încă 17 muncitori vietnamezi care lucrează la o firmă de construcții din Iași au fost depistați cu noul coronavirus. Numărul cazurilor pozitive din firmă a crescut astfel la 38. 

În urmă cu șase zile, la firma de construcții au fost testați pozitiv 21 de muncitori vietnamezi

Conducerea companiei a precizat că 24 din cei 38 de muncitori infectați se află în spital, cu forme ușoare sau medii ale infecției, și că, de la debutul pandemiei, firma a acordat o atenţie sporită grupului format din 52 de vietnamezi.

”Au lucrat în echipe distincte pe şantiere. În acelaşi timp, în permanenţă s-a lucrat în spaţii deschise asigurând normele de distanţare. Transportul muncitorilor a fost făcut cu respectarea normelor de distanţare, fără ca angajaţii vietnamezi să interacţioneze cu ceilalţi angajaţi. Nu au părăsit incinta şantierelor şi nu au intrat în spaţii publice. Compania le asigură mesele prin servicii de catering. Compania a aplicat şi măsura testării periodice a angajaţilor ca măsură de prevenire a răspândirii infecţiei cu Covid-19”, a informat compania, într-un comunicat de presă citat de Agerpres.

Mai multe articole despre:
focar de covid-19 firma de constructii iasi