MENIU

Florin Piersic, filmul si iubita. A jucat în 55 de pelicule și se „îndrăgostea de toate partenerele”

Florin Piersic în filmul Parașutiștii (Profimedia)
Florin Piersic în filmul Parașutiștii (Profimedia)

Florin Piersic a avut renumele unui cuceritor încă din anii `60, iar în deceniul următor a devenit un sex simbol în adevăratul sens al cuvântului, comparat cu Robert Redford sau Alain Delon pentru atracția pe care o exercita asupra publicului feminin. Imaginea nu era de fațadă, marele actor chiar fiind un cuceritor care, dacă ar fi să dăm crezare unei foste partenere de viață, "se îndrăgostea de toate partenerele cu care juca".

Florin Piersci a avut 3 căsnicii și o serie de aventuri "între", cea mai renumită idilă, cunoscută încă din anii comunismului, fiind cea cu Angela Similea. Relația a dat naștere și unei legende bizare, cea a unui film erotic în care cei doi ar fi fost protagoniști.

 

Prima soție, Tatiana Iekel, mama lui Florin Piersic Jr, i-a fost alături din 1958 până în 1974, când actorul atinsese deja o cotă de adulație comparatbilă cu cea a vedetelor hollywoodiene.

Florin Piersic, operat de urgență, la Cluj-Napoca! Marelui actor i s-a făcut rău la finalul unui spectacol

Într-un  interviu acordat la un post TV, Iekel l-a descris ca fiind  "un crai veşnic curtat… Se îndrăgostea de toate partenerele cu care juca, iar la un moment dat s-a îndrăgostit atât de tare de una dintre partenerele lui şi i-am spus că e mai bine să ne despărţim...”, potrivit Newsweek.

 

Ana Szeleș a fost o altă mare iubire (și soție) din viața lui Florin Piersic, pe care acesta o curta încă din vremea în care era căsătorit cu Tatiana. Peste ani, Ana a pățit la fel, motivul fiind, se pare, chiar Angela Similea. 

Marele actor Florin Piersic, îndurerat de moartea prietenului său Ion Dichiseanu: „Noi doi eram considerați cavalerii cinematografiei românești”

O altă actriță care a căzut pradă farmecului lui Piersic a fost Gabriela Werner, care i-a devenit iubită în 1974, relația lor țînând până în 1983, suprapunându-se cu perioada în care Piersic a fost însurat cu Anna Szeles.

În 1986, Florin a întâlnit-o pe Anna Torok, care i-a devenit soție și îi este alături și în prezent.