MENIU

Florin Călinescu, reacţie şocantă după victoria superbă a Romaniei cu Anglia la EURO U21

<p>Florin Călinescu</p>

Romania U21 a învins Anglia cu 4-2 în grupa C de la EURO U21. Am adunat 6 puncte din tot atâtea posibile, după două meciuri. Urmează partida cu Franţa, de luni.

Romania U21 are mari şanse de calificare în semifinale şi, automat, la Olimpiada de la Tokyo 2020. Avem nevoie de un punct cu Franţa, dar putem ajunge printre cele mai bune 4 naţionale de tineret din Europa şi în cazul unei înfrângeri. Dar în acest al doilea scenariu ne trebuie un golaveraj mai bun decât celelalte echipe de pe locul 2.

Romania U21 l-a impresionat chiar şi pe Florin Călinescu. Actorul şi prezentatorul de la Pro TV a făcut o comparaţie între tinerii din fotbal şi cei din politică.

"Punem toate speranţele în copiii aceştia din echipa de tineret a ţării! Pentru că în echipa maturilor, e mai greu. Aşa şi cu politica. Trebuie să găsim tineri şi să-i convingem să lupte pentru România!", a postat Florin Călinescu pe Facebook.

Viorel Moldovan i-a lăudat şi el pe elevii lui Mirel Rădoi.

"Superb, magnific, extraodinar. Parcă eram deja vu la un moment dat. Vedeam jocul nostru de la Campionatul European din Belgia și Olanda din 2000, împotriva Angliei, când am reușit să câștigăm cu 3-2 în minutele de prelungiri, după penalty-ul scor de mine și transformat de Ionel Ganea. Când am văzut desfășurarea jocului, chiar nu-mi venea să cred ce se întâmpă pe teren. Superbă victorie și trebuie felicitați acești tineri", a spus Viorel Moldovan la Digisport.