MENIU

Fiscul scoate la licitaţie mai multe case şi maşini. Ce prețuri de ocazie poți găsi

<p>Un nou boom imobiliar &icirc;n Capitală</p>

La sediile Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) au loc în această perioadă numeroase licitaţii, prin intermediul cărora instituţia vrea să vândă diferite bunuri aparţinând debitorilor persoane fizice sau juridice.

Printre bunurile sechestrate de Fisc se găsesc mai multe proprietăţi imobiliare și autoturisme care nu şi-au găsit cumpărător în urma unei prime licitaţii, astfel că este nevoie de organizarea altora, la preț redus.

Prin intermediul rubricii "Anunţuri" de pe site-ul propriu, ANAF anunţă că scoate la licitaţie numeroase bunuri confiscate în ultima perioadă de la persoane fizice sau de la firme, pe întreg teritoriul ţării. Astfel, printre numeroasele bunuri sechestrate pe care Fiscul vrea să le valorifice prin licitaţie se regăsesc bunuri precum apartamente sau case, dar şi autovehicule.

PRETURI BUNE LA eMAG! CONSULTATI OFERTELE AICI!

Pe lângă dovada plăţii garanţiei de participare (10% din prețul de pornire), persoanele care doresc să se înscrie la o astfel de licitaţie trebuie să prezinte Fiscului mai multe documente, inclusiv o copie de pe actul de identitate, în cazul persoanelor fizice, în timp ce firmele sunt obligate să depună o copie de pe certificatul unic de înregistrare eliberat de Registrul Comerţului (în cazul firmelor din străinătate, actul de înmatriculare tradus în limba română).

Totodată, cei interesaţi să achiziţioneze bunul scos la licitaţie se vor prezenta la data stabilită şi locul fixat pentru vânzare şi cu o dovadă emisă de creditorii fiscali cum că nu au obligaţii fiscale restante, precum şi o împuternicire (procură specială) pentru persoana care îl reprezintă pe ofertant, dacă este cazul.

Spre exemplu, prin intermediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Sibiu, Fiscul a anunţat recent că pe data de 4 august organizează la sediul instituţiei din Sibiu o a treia licitaţie pentru vânzarea unui bun imobil, respectiv un apartament cu trei camere, cu o suprafaţă de 76 mp, aflat în proprietatea a două persoane fizice. Potrivit anunţului instituţiei, apartamentul situat pe strada Ioan Albabei din Sibiu este evaluat la suma de 231.500 de lei, iar licitaţia porneşte de la suma de 115.750 de lei.

Pe lângă proprietăţile imobiliare, Fiscul organizează în următoarele săptămâni şi licitaţii pentru vânzarea unor autoturisme. Spre exemplu, pe 5 august, la sediul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Bucureşti, din sectorul 2, strada Dimitrie Gerota, Fiscul va vinde prin licitaţie mai multe maşini, printre care un Ford Transit Tourneo, fabricat în 2006, având o capacitate cilindrică de 1.753 cmc şi fiind evaluat la suma de 5.935 de lei, sau un Opel Corsa din anul 2007, motor diesel, cu o capacitate cilindrică de 1.248 cmc şi un preţ de pornire al licitaţiei stabilit de Fisc la 8.700 de lei.

Şi în cazul acestora, înscrierea la licitaţie se face prin plata unei garanţii de participare la licitaţie de 10% din valoarea de pornire şi prezentarea actelor necesare, scrie AvocatNet.ro.

 

Mai multe articole despre:
null