MENIU

Festivalul de la Berlin 2015: Teodor Corban, actorul din "Aferim!", în competiţie cu Christian Bale

Festivalul de la Berlin 2015: Teodor Corban, actorul din "Aferim!", în competiţie cu Christian Bale

Teodor Corban, actorul principal din lungmetrajul "Aferim!", de Radu Jude, intră în cursa pentru Ursul de Argint - premiul de interpretare masculină - al Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, alături de actorii Christian Bale, James Franco şi Wen Jiang.

"Aferim!", de Radu Jude, este singurul lungmetraj românesc inclus în competiţia oficială a celei de-a 65-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, care va debuta joi şi se va încheia pe 15 februarie, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Pentru trofeul acordat celui mai bun actor vor concura, printre alţii, Christian Bale în filmul "Knights of Cups", semnat de Terrence Malick, James Franco în "Queen of the Desert", al lui Werner Herzog, polonezul Janusz Gajos în "Body", regizat de Malgorzata Szumowska, şi actorul şi regizorul chinez Wen Jiang, nominalizat pentru Palme d'Or în 2000, precum şi pentru Leul de Aur în 1994 şi 2007, în filmul "Gone with the Bullets".

În "Aferim!", Teodor Corban intepretează rolul zapciului Costandin pornit în căutarea unui rob fugar în Ţara Românească a începutului de secol XIX.

Citeşte mai mult pe mediafax.ro

Mai multe articole despre:
film festival Berlin Radu Jude Berlinală Aferim