MENIU

Fanii seriei "Star Wars", în doliu. Actorul a murit la 95 de ani

Actorul Jason Wingreen, care a asigurat vocea personajului Boba Fett din filmul "Imperiul Contraatacă: Ediţie specială/ Star Wars: The Empire Strikes Back", a decedat la vârsta de 95 de ani, scrie Mediafax.

Galaxia "Star Wars" a suferit o pierdere majoră după ce actorul Jason Wingreen, cunoscut pentru că a asigurat vocea vânătorului de recompense Boba Fett, a decedat, potrivit potrivit huffingtonpost.com.

Jason Wingreen a murit în reşedinţa sa din Los Angeles, în ziua de Crăciun, după cum a declarat fiul actorului, Ned, pentru publicaţia The Hollywood Reporter. Jason Wingreen este cunoscut şi pentru interpretarea lui Harry, barmanul din serialul "All in the Family". De asemenea, acesta a jucat în numeroase producţii celebre, între care "The Twilight Zone", "Matlock", "Star Trek" şi "Seinfeld".

Însă cel mai cunoscut rol interpretat de acesta este Boba Fett din filmul "Imperiul Contraatacă: Ediţie specială/ Star Wars: The Empire Strikes Back", din 1980, deşi nu s-a ştiut până în anul 2000 că acest artist i-a asigurat vocea celebrului personaj. Potrivit actorului, pentru acest rol i-au fost necesare doar zece minute de muncă, artistul nefiind creditat la acel moment pentru această interpretare.

Totodată, Wingreen a precizat că iniţial a susţinut, fără succes, o audiţie pentru a-l interpreta pe Yoda în "Star Wars: The Empire Strikes Back". Potrivit Entertainment Weekly, actorul a declarat că a trăit "o viaţă liniştită şi paşnică" până să se afle că el este cel care l-a interpretat pe Boba Fett. Ulterior, "scrisorile (de la fani, n.r.) nu s-au mai oprit niciodată".

Mai multe articole despre:
0 fani Star Wars a murit măsură Jason Wingreen Bob Fetta