MENIU

Experiment inedit: Un geamăn a devenit vegan, iar celălalt a continuat să mănânce carne. Ce s-a întâmplat după 12 săptămâni

Un geamăn a devenit vegan, iar celălalt a continuat să mănânce carne

Un studiu recent a experimentat două diete extrem diferite pe doi frați geamăni identici timp de 12 săptămâni. Unul dintre ei a adoptat o dietă vegană, în timp ce celălalt a continuat să mănânce carne. Rezultatele experimentului au fost surprinzătoare și au provocat dezbateri aprinse în rândul cercetătorilor și al comunității alimentare.

Alimentația este o preocupare importantă pentru mulți oameni, iar alegerile lor alimentare sunt influențate în mare parte de preferințele și convingerile personale. Unii dintre noi sunt adepții dietei bogate în proteine, incluzând carnea în alimentație, în timp ce alții sunt ferm convinși de beneficiile vegetarianismului și ale dietei vegane. Oricare ar fi preferințele alimentare, ele pot fi influențate de mai multe motive, inclusiv considerentele de sănătate, etice și religioase.

În ciuda diversității preferințelor alimentare, nu există un consens clar referitor la ce tip de alimentație este considerată sănătoasă și benefică pentru organism. Cu toate acestea, doi frați gemeni au venit cu o metodă interesantă de a ajuta la determinarea tipului de alimentație cel mai potrivit pentru fiecare individ.

Pot fi MIROSITE bolile? Ce spune un om care a diagnosticat diabetul cu nasul

Ross și Hugo Turner au făcut parte dintr-un studiu care a implicat ca unul dintre ei să adopte o dietă bazată pe plante, în timp ce celălalt a continuat să consume carne și produse lactate timp de 12 săptămâni. În cadrul acestui experiment, Hugo a ales să renunțe la toate produsele de origine animală, în timp ce Ross a continuat să consume regulat carne, pește și produse lactate. Cei doi frați au fost instruiți să consume aceeași cantitate de calorii și să efectueze aceeași rutină de exerciții fizice. Acest studiu a fost monitorizat de profesioniști de la King’s College din Londra în vederea analizării rezultatelor.

Trecerea la o dietă complet bazată pe plante i s-a părut dificilă lui Hugo, care obișnuia să consume toate tipurile de produse. „Am avut dificultăți cu dieta vegană și aceasta a avut un impact asupra corpului meu”, a spus bărbatul în cadrul unui interviu pentru BBC.

Pentru a-și menține nivelul de glucoză și pentru a-și obține energia necesară, Hugo și-a crescut consumul de fructe și nuci. Însă, această dietă specială a dus la variații ale nivelului său de energie. În anumite zile, se simțea revitalizat și plin de energie, însă, în altele, nu mai avea același nivel de energie. Acest aspect a avut un impact negativ asupra performanțelor sale în sala de sport.

Pe de altă parte, în timpul experimentului, nivelul de energie al lui Ross a rămas constant. O altă caracteristică notabilă a dietei sale, care a inclus consumul de carne, a fost menținerea unui echilibru sănătos al bacteriilor benefice care se găsesc în corpul său. În schimb, în cazul lui Hugo, s-a observat o reducere a numărului de bacterii benefice.

La finalul experimentului de 12 săptămâni, s-a observat că Hugo a pierdut din greutatea corporală și a înregistrat o scădere a nivelului de colesterol, în timp ce Ross a câștigat în greutate și a dezvoltat masă musculară. Geamănul care a consumat carne a obținut o creștere de 4,5 kg de masă musculară, în timp ce procentul său de grăsime corporală a crescut de la 13% la 15%.

După cele 12 săptămâni de studiu, cei doi frați și-au manifestat dorința de a extinde perioada experimentului, în speranța de a afla mai multe despre impactul acestor diete.

În concluzie, s-a observat că dieta vegană a determinat o scădere a varietății de bacterii intestinale, comparativ cu consumul de carne care a fost menținut la un nivel normal. În urma acestei analize, se presupune că Hugo, care a urmat dieta vegană timp de 12 săptămâni, ar putea fi expus unui risc mai mare de a contracta anumite boli în comparație cu fratele său.

Ce se întâmplă dacă ții peștele în lapte 5-10 minute înainte de a-l găti. Efectele uimitoare ale trucului bucătarilor iscusiți

Mai multe articole despre:
vegan consum carne gemeni dieta bacterii intestinale