MENIU

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016. Peste 80 % din profesori suceveni vor să boicoteze examenele

<p>EVALUAREA NAŢIONALĂ &icirc;ncepe luni. Prima probă: Limba Rom&acirc;nă. Model subiecte</p>

Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava (ASIS) susţine că 83 la sută dintre cadrele didactice sucevene s-au pronunţat pentru neparticiparea la Evaluarea Naţională, în timp ce ISJ Suceava arată că nu a fost notificată de neprezentarea la examene a cadrelor didactice desemnate.

Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava arată, într-un comunicat de presă, că în urma centralizării rezultatelor referendumului privind neparticiparea la Evaluarea Națională şi Bacalaureat din 178 de unităţi şcolare, 83 la sută dintre cadrele didactice sucevene s-au pronunţat în favoarea neparticipării la examenele naţionale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Apreciem că numărul masiv de cadre didactice care optează pentru neimplicarea în examenele naţionale reprezintă pentru noi, ca structură, direcţia pe care trebuie să o urmăm. Aşadar, în condiţiile în care Guvernul nu a venit cu soluţii clare cu privire la problemele ridicate de sindicatele din învăţământ, Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava boicotează Evaluarea Naţională”, se arată în comunicat.

ASIS adaugă că această decizie a fost adusă la cunoştinţa ministrului Educaţiei, Adrian Curaj, şi a secretarului de stat pentru învăţământul preuniversitar, Monica Cristina Anisie.

Mai multe articole despre:
null