MENIU

Isteria SCUMPIRILOR cuprinde Europa. Oamenii cumpără orice, de la zahăr la lemne de foc

Europa este cuprinsă de o isterie legată de scumpirea alimentelor și epuizarea stocurilor. Din Polonia până în Germania, oamenii cumpără aproape oriece produs despre care au auzit că se scumpește, provocând astfel o penurie.

În Polonia, oamenii cumpără masiv zahăr, asta după ce au existat informații că ar exista un deficit pe piață. Totuși, Guvernul de la Varșovia a dat asigurări că există stocuri suficiente, iar actuala penurie este determinată de faptul că oamenii cumpără cantități uriașe, potrivit Ziarul Financiar.

Pe rețelele de socializarea au apărut și glume legate de această situație, prezentând "investiția în zahăr" mai profitabilă decât cea în bitcoin. Polonia este al treilea cel mai mare producător de zahăr din Europa. 

FRANCEZILOR LE-A SĂRIT MUȘTARUL

În Franța, de mai multe săptămâni este o adevărată criză a muștarului. Oamenii au cumpărat haotic și în cantități foarte mari, așa că la fiecare aprovizionare magazinele rămân în scurt timp fără muștar pe rafturi.

Franța este unul dintre marii producători de muștar din Europa, iar actuala penurie este o consecinţă a vremii extre­me care a decimat oferta de seminţe de muştar din şi din afara Franţei şi a perturbării lanţurilor de aprovizio­na­re în urma pandemiei.

NEMȚII, CEI MAI CHIBZUIȚI. ÎȘI FACE REZERVE DE LEMNE DE FOC

În Germania, cetățenii se tem pentru această iarnă, din cauza faptului că au scăzut livrările de gaze din Rusia. Cetățenii germani s-au reorientat și au început să își facă rezerve de lemne în gospodării, ceea ce a dus la penurie și la o creștere foarte mare a prețului lemnelor.