MENIU

Epoca "made in China" se apropie de sfârșit. Producția chineză, cu un picior în groapă

Producția industrială, în cădere liberă

Datele statistice din China dau din nou fiori analistilor economici si investitorilor. Unul dintre indicatorii economici de baza, productia industriala, s-a prabusit la nivelul minim al ultimilor 6 ani si jumatate.

În rândul managerilor din producție, sentimentul de încredere a scăzut la 47%, la minimul ultimilor sase ani, arata un raport Caixin Insight & Markit Economics. Orice plasare sub plafonul de 50% indica o decelerare în sectorul manufacturier, informeaza CNN Money.

"Cauza principala pentru slabiciunea manifestata de sectorul manufacturier o reprezinta schimbarile anterioare legate de cererea externa si preturi. Este nevoie de rabdare pentru ca politicile menite sa asigure stabilizarea sectorului sa-si demonstreze eficacitatea", sustine He Fan, economist sef al Caixin Insight.

Datele economice venite din China in ultimele luni au fost din ce in ce mai sumbre, indicand o incentinire a cresterii economice a tarii. Din ce în ce mai multe corporații internaționale își mută fabricile din China spre Taiwan sau alte regiuni din Asia, din cauza costurilor prea mari.

Pietele locale au reactionat imediat la cifrele oficiale comunicate de Beijing. Indicele Shanghai Composite a pierdut 0,8% din valoare, in vreme ce actiunile tranzactionate pe bursa din Shenzen s-au depreciat cu 0,3%.

Lovitura cea mai puternica a fost resimtita la bursa din Hong Kong, unde indicele de referinta Hang Seng a pierdut 2 procente, scrie Business24.ro.

Mai multe articole despre:
China made in China producţie industrială