MENIU

ENERGIE REGENERABILĂ. Cea mai mare centrală solară din lume a fost pusă recent în funcţiune

ENERGIE REGENERABILĂ. Cea mai mare centrală solară din lune a fost pusă recent în funcţiune
ENERGIE REGENERABILĂ. Cea mai mare centrală solară din lune a fost pusă recent în funcţiune

Deşi la prima vedere trăim în continuare într-o lume guvernată de petrol, în Statele Unite ale Americii tocmai a fost pornită cea mai mare centrală solară.

Imaginile alăturate reprezintă o mostră infimă din mastodontul intrat în funcţiune în urmă cu câteva zile cu scopul de a genera cea mai mare cantitatea de energie electrică regenerabilă obţinută vreodată prin intermediul panourilor solare dintr-un singur loc.

Aşa arată o centrală electrică solară, cu o întindere impresionantă construită pe parcursul câtorva ani de zile în California. Aceasta poartă numele de Ivanpah Solar Electric Generating System şi se află în proprietatea BrightSource Energy. La realizarea ei au mai colaborat Google şi NRG Energy. Capacitatea acesteia este de 392MW obţinută prin intermediul unui număr de 173.500 de panouri solare. La ora actuală această instalaţie generează 30% din toată energia solară obţinută în Statele Unite ale Americii şi este capabilă să asigure necesarul de energie electrică pentru 140.000 de case din apropiere.

Cu toate că ocupă 14,3 kilometri pătraţi şi această suprafaţă a avut un impact negativ asupra faunei din zonă, beneficiul este mult mai mare pentru mediu pe termen lung, prin această centrală solară, reprezentând un pas important în faţă în obţinerea de energie regenerabilă.