MENIU

Elevul-premiant diagnosticat cu o formă rară de cancer, la un pas de a învinge cumplita boală

După o operaţie foarte dificilă, în urma căreia nimeni nu îi dădea vreo şansă de supravieţuire şi după un an în care a suportat cu greu şedinţe foarte dureroase de radioterapie şi chimioterapie în Turcia, Cristian Filip – premiantul din Brăila care suferă de o formă rară de cancer – este foarte aproape să învingă cumplita boală. În ţară, mii de oameni s-au mobilizat pentru a-l ajuta, iar până în prezent, tânărul a beneficiat de 12 luni de tratament, pentru care s-au plătit mai bine de 80.000 de Euro, fonduri strânse în mediul online.

Medicii turci au comunicat, după ample analize, că starea lui de sănătate evoluează promiţător, iar ultimele 2 luni de şedinţe intensive sunt cruciale şi scad semnificativ riscul ca tumorile cancerigene să recidiveze. Cristian Filip ţine la curent săptămânal întreaga comunitate de pe Facebook, care l-a susţinut până acum, şi îşi doreşte, mai mult ca oricând, să termine tratamentul şi să se întoarcă la şcoală, acolo unde este şef de promoţie. Pentru viitor, tânărul ne-a spus de nenumărate ori că îşi doreşte să devină doctor şi să salveze şi el alte vieţi.

“Visul meu cel mai mare este să devin doctor, deoarece cred că este cea mai importantă meserie din această lume, alături de cea de profesor. Sunt un mare iubitor de oameni şi dacă lumea ar fi populată numai de oameni care ajută, nu vom mai suferi niciodată”, a transmis tânărul într-o postare pe Facebook, înainte de a intra în şedinţa de chimioterapie.
                                       
Tatăl lui Cristian a vândut tot ca băiatul lui să se facă bine

Când a aflat de cumplita boală – Ewing Sarcoma, tatăl lui Cristian a vândut tot ce avea la îndemână pentru a strânge cei 22.000 de Euro, bani cu care a plătit operaţia de extirpare a tumorii maligne de pe plămânul fiului său, în urma căreia doctorii au fost nevoiţi să îi scoată şi trei coaste afectate de tumoră. Însă greul abia atunci a început pentru familia Filip, când medicii l-au înştiinţat că băiatul are nevoie şi de şedinţe de radioterapie şi chimioterapie, foarte dure şi costisitoare, pentru a învinge definitiv cumplita maladie. “Mi-aduc foarte bine aminte de ziua în care m-am întâlnit personal cu domnul Nicolae Filip, tatăl lui Cristian. Avea ochii înlăcrimaţi, vocea secătuită de durere şi vânduse aproape tot ca să îşi salveze fiul. L-am întrebat cât costă tot tratamentul de care are nevoie şi când am aflat de 100.000 de Euro, m-am gândit de zece ori dacă putem strânge o aşa sumă mare de bani într-un timp atât de scurt. La vremea respectivă, nu mai făcusem niciodată campanii de strângere de fonduri pentru sume atât de mari, însă mişcaţi de povestea şi optimismul extraordinar al tânărului, ne-am înhămat la această luptă foarte grea. Până în prezent, s-au mobilizat peste 9.000 de oameni cu suflet, care au donat pentru a-i salva viaţa lui Cristian, iar ultimele 2 luni de tratament sunt cruciale pentru el. Mai avem nevoie de aproximativ 20.000 de Euro şi suntem convinşi că acest copil minunat, cu note foarte bune la învăţătură, va salva la rândul lui şi alte mii de vieţi”, declară Vlad Plăcintă, preşedintele Asociaţiei “Salvează o inimă”.
 
Cum putem să-l ajutăm pe Cristian Filip să-şi finalizeze tratamentul?

Donaţiile pentru Cristian pot fi făcute online, pe website-ul https://salveazaoinima.ro/campaigns/cristian-filip/ (unde sumele donate se actualizeaza în timp real) şi în conturile bancare ale Asociaţiei “Salvează o inimă”: RO05BTRL00701205W82870XX (cont în Lei), RO28BTRLEURCRT00W8287001 (cont în Euro), RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont în Dolari).

Mai multe articole despre:
null