MENIU

Șeful Pentagonului, mesaj tranșant pentru Mihai Fifor: Susținem lupta-anticoruție în România

Secretarul american al Apărării, James Mattis, a abordat în discuția oficială de la Washington cu ministrul român Mihai Fifor și problema luptei anti-corupție, arătându-și susținerea pentru aceasta, potrivit unor surse politice citate de Hotnews.ro

Mihai Fifor se află în capitală SUA în prima sa vizită că ministru al Apărării. El a avut discuții cu omologul sau american, dar și cu reprezentanți ai industriei de apărare.

Mattis a lăudat România pentru asumarea unui rol important în regiunea Mării Negre. În declarația dată presei la primirea lui Mihai Fifor, șeful Pentagonului a remarcat și angajamentul României de a aloca în acest an 2% din PIB pentru Apărare, precum și eforturile majore făcute de armată României pentru îndeplinirea angajamentelor luate la summit-urile NATO din Țara Galilor (2014) și Polonia (2016).

Abordarea de către înaltul oficial american al subiectului luptei anti-corupție are loc pe fondul unui lobby susținut al unor politicieni și oameni de afaceri cu probleme penale. Aceștia vor să determine o schimbare de poziție a SUA, țara care susține puternic lupta-anticorupție.

Mai multe articole despre:
Pentagon Mihai Fifor James Mattis