MENIU

După ninsori viscolite, temperaturi de 24 de grade! Prognoza meteo pe trei zile

După ninsori viscolite, temperaturi de 24 de grade! Prognoza meteo pe trei zile

Luni, vremea se încălzeşte semnificativ şi devine mai caldă decât ar fi normal, astfel că temperaturile maxime pornesc de la 10 şi se opresc la 22 de grade în sud.

Mai mulţi nori la începutul zilei, în zona Carpaţilor Orientali, unde temporar se vor semnala precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ploaie. Vântul va sufla tare tot la munte, unde rafalele vor depăşi 90...100 km/h. Local şi temporar, vor fi intensificări ale vântului şi în restul teritoriului, dar cu viteze de până la 50...60 km/h.

Bucureştenii au parte de o zi deosebit de caldă, astfel că în condiţii de cer variabil, la amiază termometrele vor indica 18...19 grade. Vântul va avea unele intensificări pe parcursul zilei.

Vremea se încălzeşte semnificativ şi la munte. Cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul zilei în zona Carpaţilor Orientali, unde temporar se vor semnala precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ploaie. Vântul va sufla tare, în special în Carpaţii Orientali, unde rafalele vor depăşi 90...100 km/h. La amiază termometrele vor indica 13 grade la Păltiniş, 12 grade  la  Predeal, 10 la Semenic, 12  la Sinaia 1500, 7 grade la Arieşeni şi 4 sus pe Vf. Toaca din masivul Ceahlău.
 
Marţi, tot vreme caldă, mai ales în regiunile sudice şi sud-estice. Temperaturile maxime pornesc de la 11 grade în depresiunile intramontane,  trec în cea mai mare parte a ţării de 15 grade, iar în sud ajung la 23…24 de grade. Înnorările se vor accentua treptat începând din regiunile vestice şi va ploua, în general slab cantitativ, în jumatatea de vest. Ploile vor avea şi caracter de aversă şi sunt posibile descărcări electrice. Vântul va avea intensificări mai ales la munte.

În Bucureşti, începem ziua cu 5…7 grade, iar la amiază ne bucurăm de aproximativ 20 de grade. Norii se înmulţesc către seară.

Miercuri, vremea se răceşte în toată ţara, dar chiar şi asa tot va fi cald pentru această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 grade la Cluj Napoca şi 16 grade la Craiova, Giurgiu, Călăraşi, Tulcea şi Iaşi, izolat şi 17 grade în sud-est. Local va ploua, iar în zona montană vor cădea şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare la munte, dar izolat şi în restul ţării.

Şi în Bucureşti vremea se mai răceşte, astfel că de la cele 8…10 grade din zori, la amiază nu sperăm la mai mult de 17 grade. Ploi slabe dimineaţă şi cer noros peste zi.

Mai multe articole despre:
meteo prognoză meteo