MENIU

Drept la replică. Generalul în rezervă Cătălin Adrian Moraru: nu sunt consilier al ministrului Leș

Catalin Adrian Moraru

Generalul în rezervă Cătălin Adrian Moraru a infirmat, într-un drept la replică transmis Realitatea.net, că ar fi fost angajat pe postul de consilier personal al ministrului Apărării Gabriel Leș, cum s-a susținut într-un material Ziua News.

Urmare a unui articol publicat de Realitatea.net pe data de 1 aprilie 2019 (Noi dezvăluiri din "scandalul corvetelor" de la Ministerul Apărării), bazat pe informațiile prezentate de cotidianul Ziua News, generalul în rezervă Cătălin Adrian Moraru a făcut următoarea precizare:

"Vă aduc la cunoştinţă că nu am fost niciodată angajat pe postul de consilier personal al ministrului Gabriel Leş, dupa cum reiese din adresa nr. M 1019 din data de 11.04.2019 emisa de Ministerul Apararii Nationale, şi implicit, toate afirmaţiile derivate din această informaţie falsă sunt lipsite de fundament, fiind simple supoziţii şi defăimări şi sunt de natură să cauzeze un prejudiciu grav, moral şi de imagine subsemnatului."

Generalul în rezervă prezintă și dovada faptului că nu a deținut și nu deține nicio funcție în cabinetul ministrului Apărării sau în grupul de consilieri ai ministrului (vezi aici).

În articolul preluat din ZiuaNews.ro, se spunea că procurorii militari anticorupție au descins la Ministerul Apărării Naționale, în iulie 2018, ridicând nenumărate documente de la Departamentului pentru Armamente (DA), în speță înscrisuri oficiale care se refereau la proiectul de înzestrare a Armatei Române cu celebrele transportoare blindate "Piranha 3".

"Informaţiile prezentate în articolul publicat de ziarul dumneavoastră sunt lipsite de orice temei factual, fiind vorba de judecăţi de valoare care nu sunt bazate pe fapte adevărate. Astfel cum a reţinut CEDO, "chiar şi o judecată de valoare se poate dovedi excesivă dacă este totalmente lipsită de o bază factuală" (a se vedea în acest sens, cauze precum, Cumpănă şi Mazăre împotriva României şi Jerusalem împotriva Austriei)", mai spune Cătălin Adrian Moraru.