MENIU

Dragnea, despre buget: Nu avem ce să modificăm

Cu toate atacurile venite din partea opoziție și a președinției, liderul PSD, Liviu Dragnea, vede un buget pe 2019 perfect, ce nu trebuie să fie schimbat, pentru că este foarte bine construit și foarte riguros.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, sâmbătă, la Slobozia, că ”bugetul a fost construit foarte bine şi foarte riguros” şi nu este nevoie de modificări aşa cum a cerut preşedintele Klaus Iohannis. Dragnea anunţă că, dacă Guvernul va adopta o ordonanţă pentru aprobarea plafoanelor, săptămâna viitoare va fi aprobat şi retrimis la Cotroceni bugetul pentru anul 2019.

Liviu Dranea a fost întrebat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Slobozia, dacă se vor opera modificări la buget aşa cum a solicitat şeful statului şi a răspuns: ”Klaus Iohannis nu este şeful statului. În mintea lui e şeful statului. El acţionează ca şef, el nu are dorinţe, el are porunci şi este foarte supărat şi deranjat când cineva îndrăzneşte să pună la îndoială poruncile lui. Nu avem ce să modificăm pentru că bugetul a fost construit foarte bine şi foarte riguros. Este doar dorinţa lui, intenţia lui, voinţa lui de a întârzia cât mai multe aprobarea bugetului de stat pentru a face cât mai multe rău României”.

Dragnea a spus că, dacă Guvernul va adopta o ordonanţă pentru aprobarea plafoanelor, săptămâna viitoare va fi retrimis la Cotroceni bugetul pentru anul 2019.

”Dacă Guvernul va adopta ordonanţă de urgenţă pentru legea pentru aprobarea plafoanelor bugetare, atunci săptămâna viitoare vom adopta bugetul şi vom retrimite la Cotroceni acestui domn, dacă îl găsim acolo, să semneze şi să promulge, să se publice, pentru ca milioane de copii din România să beneficieze de alocaţii şi programele de investiţii să înceapă să se deruleze în forţă”, a mai spus Dragnea.

Acesta a precizat că, dacă Guvernul nu adoptă ordonanţa respectivă, atunci o să se întârzie.

”Dar eu sper ca Guvernul României să îşi dorească să aibă bugetul cât mai repede aprobat şi în vigoare ca să se implementeze”, a mai spus liderul socia-democrat.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis vineri Parlamentului cererea de reexaminare a legii bugetului de stat pe 2019, apreciind că acest lucru este necesar întrucât alocarea resurselor bugetare este, pe de o parte, fundamentată pe o prognoză nerealistă, iar pe de altă parte, nu asigură o reală funcţionare a unor instituţii publice cu rol esenţial în societate.

Consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu a explicat, vineri, într-o declaraţie susţinută la Cotroceni, că veniturile din bugetul pe 2019 sunt supraevaluate, iar cheltuielile sunt subevaluate şi că cifrele arată că banii din buget nu asigură plata tuturor pensiilor.

În replică, PSD a transmis că preşedintele Klaus Iohannis ”nu înţelege economie” şi a plecat într-o minivacanţă de weekend, trimiţându-şi consilierul economic să vorbească, din nou, despre lipsa banilor.

Curtea Constituţională a respins miercuri obiecţia de neconstituţionalitate ridicată de preşedintele Klaus Iohannis împotriva legii bugetului de stat pe 2019. În schimb, CCR a admis obiecţia şefului statului privind legea pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019.

Mai multe articole despre:
PSD Liviu Dragnea buget 2019