MENIU

DRACULA, vedetă în presa străină! Şase lucruri pe care le poţi face în Transilvania

Lansarea noului film “Dracula Untold” a readus in prim-plan povestile despre Transilvania, tinutul misterios din Romania. Wired a realizat un articol in care trece in revista sase dintre lucrurile pe care le poti face in tara lui Dracula, altele decat sa devii un vampir, relateaza GadgetReport.ro  

Dupa ce ne spun, pe scurt, legenda lui Vlad Tepes - Dracula, printul roman faimos pentru ca isi tragea in teapa dusmanii, jurnalistii de la Wired trec in revista principalele atractii turistice din Transilvania, un tinut de legenda pierdut in timp.

 CASTELUL BRAN

Langa Brasov, la 100 mile nord de Bucuresti, puteti vizita Branul, singurul castel din toata Transilvania care se potriveste cu descrierea din povestea horror a lui Bram Stocker, afirma cei de la Wired.

Castelul poate fi vizitat 365 de zile pe an pentru o taxa de 6 euro (studentii si batranii au reducere).

Peste jumatate de milion de oameni vin anual sa viziteze castelul si sa se bucure de festivalurile de muzica, cele gastonomice si, bineinteles, de tururile speciale dedicate lui Dracula. Jurnalistii noteaza si faptul ca Branul este de vanzare si astfel, daca aveti cu ce, va puteti transforma castelul intr-o resedinta de vara.

HOTELUL “CASA LUI DRACULA”

Un obiectiv turistic despre care cei de la Wired spun ca n-are nicio valoare istorica insa are un….spa. Jurnalistii remarca faptul ca pe acolo a trecut Anthony Bourdain.

Care sunt celelalte obiective turistice si ce spun britanicii despre romanii aflati de pe GadgetReport.ro