MENIU

DOSARUL LOTERIA I, amânat până în 16 iunie

DOSARUL LOTERIA I, amânat până în 16 iunie

Judecarea dosarului Loteria I, în care George Copos este acuzat de evaziune fiscală de peste un milion de euro, a fost amânată, joi, până în 16 iunie, pentru ca instanţa supremă să se pronunţe în legătură cu modul în care se aplică legea penală mai favorabilă.

Avocaţii inculpaţilor din dosar au solicitat amânarea cauzei după data de 2 iunie, când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) ar putea să dea o decizie în ceea ce priveşte modul de aplicare a legii penale mai favorabile, odată cu intrarea în vigoare a noilor coduri penal şi de procedură penală.

Astfel, ICCJ va hotărî dacă legea mai favorabilă se aplică global sau pe instituţie. Prima dintre sesizări se referă la faptul că judecătorul de caz decide pentru fiecare inculpat în parte dacă aplică strict noul sau vechiul cod penal.

Cea de-a doua vizează modul în care magistratul poate amesteca, în pronunţarea unei decizii, articole din vehicul şi din noul cod penal.

La termenul de joi, unul dintre avocaţii lui George Copos, Viorel Roş, a arătat că tocmai această confuzie cu privire la aplicarea globală sau pe instituţie autonomă a dus la condamnarea clientului său în dosarul transferurilor de jucători.

"Domnul Copos este aici (în boxa acuzaţilor - n.r.) pentru că s-a aplicat greşit legea. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a zis că s-a aplicat greşit legea, dar eu nu ştiu dacă voi putea îndrepta această greşeală", a spus Viorel Roş în faţa instanţei Tribunalui Bucureşti care judecă dosarul Loteria I.

Procurorul de şedinţă s-a opus acestei amânări şi a acuzat avocaţii că încearcă să tergiverseze soluţionarea cauzei, precizând că dosarul se află pe rolul Tribunalului de mai bine de un an.

Cei doi magistraţi din completul care judecă, în faza de apel, dosarul Loteria I nu au putut decide dacă să amâne judecarea dosarului, astfel încât s-a constituit un complet de divergenţă. Astfel, în urma consultării unui al treilea judecător, s-a decis amânarea cauzei.

George Copos a fost adus joi de la Penitenciarul Rahova la Tribunalul Bucureşti, pentru judecarea dosarului în care este acuzat de evaziune fiscală de peste un milion de euro, cu ocazia vânzării unor spaţii ale firmei Ana Electronic către Compania Loteria Română.

Mai multe articole despre:
George Copos dosar Loteria judecare dosarul loteria I