MENIU

Dorin Iacob: „Politicienii au mentalitatea cârciumarului de la mare. Se pregătesc doar pentru luna de sezon estival”

Criza politică se prelungește. Iohannis, așteptat, degeaba, să ia măsuri. Inquam Foto

Analistul politic Dorin Iacob consideră că negocieri este un cuvânt mult prea pretențios pentru actualele discuții purtate între PNL și PSD. Analistul a declarat, în emisiunea CULISELE STATULUI PARALEL, că aceste așa-zisele negocieri aduc a târguiala de la tarabele din piață.

„Nu se negociază, ci se trage de timp, în speranța că Florin Cîțu va rămâne premier mult timp sau măcar să obțină un minister precum cel de Finanțe. Politicienii nu dau nimic gratis, ci din banii noștri. Ar putea să facă acest lucru și cu testele PCR. Obiceiul politicenilor este să afirme că ne tot dau. NU, nu ne dau, ei doar administrează banii noștri și o fac foarte prost.Cuvântul negocierie e un pic straniu, în politicia actuală din România. Este ca la piață. Au mentalitatea cârciumarului de litoral, care își face planuri doar pentru o lună și jumătate, cât e sezonul estival. E absurd că ei dau instabilitate, împreună cu domnul cu golful, de la Cotroceni, încât nu se poate discuta de o guvenrare pe 7 ani. Cădem și noi în absurdul acestor discuții ridicole”, a declarat Dorin Iacob.

Cîțu a primit o jucărie care se numește PNL, iar el chiar crede că este a lui

„Pe Cîțu nu îl prea interesează postura de premier, ci pe cea de ministru de Finanțe. Chiar după terminarea congresului PNL s-a conturat această dorință. Totuși, după negocieri, domnul Ciucă va fi premier, PNL primește Ministerul Justiția, iar PSD Ministerul de Finanțe. Cîțu a primit o jucărie care se numește PNL, iar el chiar crede că este a lui. El a devenit președintele PNL și încearcă și acum să se țină de o anumită logică. Cert este că nu îi place cu USR și intră în altă capcană, alianța cu PSD. ”, a mai spus Dorin Iacob.