MENIU

DOLIU în lumea politică. Un deputat cu greutate a murit

DOLIU în lumea politică. Un deputat cu greutate a murit
<p>DOLIU &icirc;n lumea politică. Un deputat cu greutate a murit</p>
<p>DOLIU &icirc;n lumea politică. Un deputat cu greutate a murit</p>

Unul din cei mai vechi jurnaliști mureșeni, poetul Lazăr Ladariu s-a stins din viaţă la 1 ianuarie 2019, la vârsta de 79 de ani. Ladariu a intrat în politică după 1990, ca deputat.

Partenera sa de viaţă, jurnalista Mariana Cristescu, a postat un mesaj la despărţire: „Cutremurată de durere, vă anunț că, după o lungă, nedreaptă și grea suferință, poetul și jurnalistul LAZĂR LĂDARIU ne-a părăsit în această primă dimineață a noului an. Priveghiul va avea loc, în Capela Bisericii de Piatră, joi, 3 ianuarie, între orele 18-20. Înmormântarea, vineri, 4 ianuarie, de la ora 12, în Cimitirul Bisericii de Lemn din Târgu-Mureș. Dumnezeu să-l ierte și să-l așeze între drepții săi, în veșnică lumină și neuitare!” a scris Mariana Cristescu.

Născut la 25 martie 1939, la Idicel, în judeţul Mureş, Lazăr Lădariu a fost redactor-șef al cotidianului Cuvântul liber. A intrat şi în politică după 1990. A fost ales ca deputat în legislatura 1992-1996 și în legislatura 1996-2000 pe listele partidului PUNR, scrie radiomures.ro.

În cadrul activității sale parlamentare în legislatura 1996-2000, Lazăr Lădariu a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Japonia și Federația Rusă.

Mai multe articole despre:
Lazăr Ladariu