MENIU

DNA:Prejudiciul în dosarul retrocedării de păduri,recuperat doar prin desfiinţarea deciziei nelegale

DNA:Prejudiciul în dosarul retrocedării de păduri,recuperat doar prin desfiinţarea deciziei nelegale

Paltin Sturdza a dat, în ianuarie, o declaraţie notarială prin care a renunţat la pădurea care îi fusese retrocedată, dar recuperarea prejudiciului produs se poate face numai prin desfiinţarea hotărârii judecătoreşti din 2012, de punere în posesie a lui Sturdza cu suprafaţa de 43.227 de hectare.

În dosarul retrocedării ilegale de păduri, la capitolul "Latura civilă" din rechizitoriul prin care au fost trimişi în judecată Gheorghe Paltin Sturdza, Viorel şi Andrei Hrebenciuc, senatorul Tudor Chiuariu, şi deputatul Ioan Adam, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Braşov arată că singura modalitate de recuperare a prejudiciului constatat este aceea de a fi desfiinţată decizia prin care Sturdza a fost împroprietărit ilegal.

"Prin plângerea penală formulată de către Regia Naţională a Pădurilor Romsilva - Direcţia Silvică Bacău, la data de 3 august 2012, împotriva magistraţilor judecători de la Tribunalul Covasna - Secţia Civilă, reprezentanţii acestei instituţii au precizat că aceştia, exercitându-şi cu rea-credinţă atribuţiile de serviciu, în mod defectuos, au cauzat o vătămare a intereselor statului şi RNP Romsilva în valoare de 1.421.800.870,50 lei (echivalentul a 303.888.615 de euro)", se arată în documentul citat.

Procurorii au precizat că, în ianuarie, Gheorghe Paltin Sturdza a dat o declaraţie notarială prin care a renunţat "la drepturile care s-au născut prin decizia nr. 231/2012 a Tribunalului Covasna".