MENIU

Dinu Pescariu a scăpat, Mihnea Costoiu trimis în judecată în dosarul "Baza Cutezătorii"

Fostul tenismen Dinu Pescariu a scăpat de acuzaţii ce i s-au adus în dosarul Baza Cutezătorii, în care este implicat şi fostul ministru pentru învățământ Mihnea Costoiu. Potrivit Realitatea TV, procurorii anticoruptie au clasat partea din ancheta legata de fostul tenismen, din lipsa de probe. De asemenea, dupa expertiza făcută, prejudiciul ar fi scăzut de la 83 la 10 milioane de euro. Singurul trimis in judecata a fost Mihnea Costoiu. 

Acesta, ar fi semnat, în perioada în care era secretar de stat în Ministerul Educaţiei, prelungirea contractului de închiriere a bazei sportive din Bucureşti către omul de afaceri Dinu Pescariu, în condiţii ilegale. Prejudiciul este estimat la peste 93 de milioane de euro.

Potrivit DNA, dosarul are ca obiect modalitatea încheierii actului adițional din 23 iunie 2009, act prin care s-a prelungit cu 25 de ani contractul de închiriere potrivit căruia Baza Sportivă "Cutezătorii" din București, constând în construcții și teren în suprafață de 5,7 hectare, fusese dată în folosința Fundației Dinu Pescariu, în condiţiile în care Ministerul Educației intentase proces fundației.

 



Mai multe articole despre:
Victor Ponta Mihnea Costoiu