MENIU

Din puț se auzeau gemete stranii, neomenești. Câteva zile mai târziu au scos din el ceva de necrezut

Un apel disperat din partea locuitorilor a venit pe adresa pompierilor. Localncii auzeau gemete înăbușite provenind dintr-un puț și puteau vedea ceva mișcându-se neliniștit. Când pompierii au ajuns la fața locului, imediat și-au dat seama cât de dificilă este situația: groapa avea o adâncime de aproximativ 70 m și un diametru de 30 cm.

Povestea s-a întâmplat în februarie 2017 în districtul Beykoz din Istanbul. În cele din urmă pompierii au reușit să deslușească ce era în partea de jos a puțului și scâncea disperat: un cățel care avea în jur de 4 luni. Echipa de salvare a trecut imediat la acțiune. Ei erau conștienți că acest cățel nu va putea supraviețui mult timp fără apă și mâncare, astfel ei au coborât în jos o frânghie. Din păcate eforturile lor de a-l prinde și a-l ridica la suprafață nu au avut succes.

Echipa de salvare a lucrat câteva zile în șir, dar nimic nu părea să iasă bine. În sfârșit după 10 zile au primit o soluție ce le-a dat speranță. Personalul de la gimnaziul de științe și tehnologii, Bahcesehir, auzind despre această situație a venit cu un plan de salvare. Ei au elaborat un braț robot pe care l-au pus în aplicare pentru salvarea cățelului. Operațiunea de salvare a durat 3 ore, dar finalul a fost cu succes. În dimineața zilei (5:45) de 15 februarie cățelul a fost extras la suprafață din acea fântână.

Salvatorii i-au dat un nume cățelului: „Kuyu”, ce înseamnă în limba turcă ”fântână”. Micuțul traumatizat a fost dus la veterinar pentru a fi verificat, din fericire era într-o stare satisfăcătoare.

Partea cea mai bună urmează. Departamentul de pompieri, care l-a și salvat, a decis să-l adopte, deoarece nimeni nu a venit după cățel. Puiul norocos are acum o familie mare, iubitoare și grijulie.

Este înduioșător când vezi cum se adună o comunitate pentru a preveni o tragedie. Kuyu este un cățel foarte norocos, dacă nu ar fi fost acel sunet salvator, viața lui s-ar fi terminat în acea fântână adâncă, rece și întunecată.

Acum Kuyu este mascota departamentului de pompieri și este adorat de toți în fiecare minut. Într-adevăr așa arată un final fericit.

Mai multe articole despre:
Istanbul căţel fântână