MENIU

Din ce în ce mai multe plângerile depuse la CNCD. Jumătate vin din sistemul de învătământ

<p>Din ce &icirc;n ce mai multe pl&acirc;ngerile depuse la CNCD. Jumătate vin din sistemul de &icirc;nvătăm&acirc;nt</p>

Anul trecut au fost depuse la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) un număr de 782 de plângeri din care jumătate provin doar din spaţiul şcolar.

Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării. Csaba Asztalos, membru în consiliul director al instituţiei a declarat că numărul de plângeri s-a înmulţit în ultimii 2-3 ani. Mai exact, anul trecut au fost depuse la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) un număr de 782 de plângeri din care jumătate provin doar din spaţiul şcolar, conform Adevarul.ro.

„În ultimii 2-3 ani s-au înmulţit plângerile la CNCD. Ele vizează accesul la educaţie a copiilor cu dizabilităţi, sistemul de salarizare al profesorilor şi discursul prin care se aduce ofensă la adresa unor elevi”, a explicat Csaba Asztalos.

În studiu al Fundaţiei Romanian Angel Appeal (RAA), realizat în luna noiembrie a anului trecut, arată că aproape jumătate dintre copiii cu autism care merg la şcoală sunt intimidaţi şi tachinaţi, aproximativ aceeaşi fiind ponderea celor implicaţi "doar câteodată" la joacă alături de colegi, iar profesorii, deşi dispuşi să contribuie la integrarea lor, nu ştiu cum să facă asta.

"După forma de învăţământ la care sunt înscrişi copiii, constatăm că 64 la sută sunt înscrişi în şcoala de masă, 31% studiază în şcoala specială, iar cinci la sută sunt şcolarizaţi în clase speciale, integrate în şcoala de masă. Doar 17% din copiii care frecventează un mediu de învăţământ beneficiază de shadow/însoţitor, iar jumătate din părinţii celor care nu beneficiază sunt convinşi că prezenţa însoţitorului este foarte importantă pentru progresele copilului.

Mai multe articole despre:
null