MENIU

Diana Șoșoacă, audiată la Parchetul General după scandalul cu Rai Uno și Lucia Goracci - Acuzațiile senatoarei

Diana Șoșoacă, senator independent

Diana Șoșoacă a făcut, marți, primele declarații după audierea sa la Parchetul General în dosarele deschise după scandalul cu echipa televiziunii italiene Rai Uno și jurnalista Lucia Goracci din decembrie anul trecut. 

„Am povestit in ordine cronologică. Întotdeauna în ancheta penală se dau în ordine cornologică. Au urmat întrebările dlui procuror. Este vorba de plangerea penală pe care eu am formulat-o împotriva echipei Goracci (jurnalista Lucia Goracci, Rai Uno - n.red.) cu privire la ultraj, violarea domiciliului, violarea vieții private. Am solicitat conexare cu dosarul soțului meu, indisolubil legate unul de altele”, a declarat senatoarea Diana Șoșoacă.

Întrebată de presă despre dosar, aceasta a spus că „nu am putut să mă uit în dosar, o să fac o cerere de copiere, dar nu avem voie să dăm (informații, din ele - n.red.)”.

În același timp, senatoarea îi acuză pe polițiștii chemați după conflictul dintre soții Șoșoacă și echipa televiziunii italiene și jurnalista Lucia Goracci.

„Am solicitat extinderea urmăririi penale pentru cei 4 politisti pentru că nu și-au îndeplinit îndatoririle legale. Nu au făcut absolut nimic. Au facilitat intrarea unui infractor într-un sediu, permițându-i să filmeze fără acceptul proprietarului.

Ce au făcut la Secția 4 Poliție... Ar trebui începute cercetări. Acolo este un grup infracțional organizat. Sunt multe plângeri (ale oamenilor - n.red.). (...) Au rupt raportul făcut de dl Bălășoiu. Și au pus în locul lui un raport de o pagină jumătate, scris la dictare”, a mai declarat Diana Șoșoacă. 

Scandalul cu echipa de la televiziunea italiană Rai Uno și jurnalista Lucia Goracci s-a petrecut în luna decembrie după ce senatoarea Diana Șoșoacă i-a primit la cabinetul său de avocatură din București. Conflictul a început după ce aceasta nu a mai dorit să răspundă întrebărilor puse de jurnalista Lucia Goracci. 

Soțul senatoarei Diana Șoșoacă, Dumitru Silvestru Șoșoacă, a fost pus sub control judiciar sub acuzația de ultraj. Bărbatul e acuzat că a agresat un agent de poliție. Și jurnalista Lucia Goracci a depus plângere, susținând că a fost sechestrată și agresată de senatoare și de soțul ei.

Presa din Italia a dedicat articole largi în presă și mai multe intervenții și emisiuni la televiziunile locale după episodul din România. Goracci a fost chestionată și percheziționată de polițiști iar echipa a putut pleca de-abia după 8 ore, după intervenția ambasadei Italiei în România, a susținut jurnalista italiană.