MENIU

Dezvăluiri cutremurătoare în cazul tinerei găsite moarte alături de copilul abia născut

Tânăra de 25 de ani şi-a ucis copilul

Şi-a ucis copilul şi apoi a murit. Este una dintre ipotezele vehiculate de autorităţi, în cazul tragediei din Piatra Neamţ.

Tragedia petrecută în cartierul Mărătei din Piatra Neamţ, în care si-au pierdut viata Raluca Mihaela, o tînără de 25 de ani si pruncul ei nou născut, a fost provocată chiar de mamă, care cel mai probabil a vrut să scape de copil, scrie monitorulneamt.ro.

Necropsia efectuată de medicii din cadrul Serviciului de Medicină Legală Neamt au confirmat ceea ce anchetatorii au intuit încă de la bun început, si anume că fătul, un băietel, a fost născut la termen. În plus, copilul era viabil si ar fi trăit dacă cea care i-a dat viată nu ar fi ales să nască la subsolul blocului unde locuia, singură si nestiută de nimeni.

Legistii au tras concluzia că mama a murit în urma pierderii masive de sînge din timpul nasterii, iar copilul ei s-a stins datorită "posibilei asfixii mecanice prin sufocare", imediat după ce a venit pe lume. În urma concluziilor preliminare ale specialistilor s-a stabilit că moartea tinerei nu a fost violentă si "s-a datorat socului hemoragic, consecintă a retentiei placentare ca urmare a nasterii naturale neasistată. Leziunile la nivelul perineului se puteau produce prin automutilare în cadrul nasterii autoasistate", conform raportului de necropsie.

Desi pare de neînteles, gestul tinerei mame a fost în totalitate controlat de aceasta. Asta deoarece probele prelevate în cauză au mai stabilit că victima nu băuse înainte de nenorocire, în sînge nefiind urme de alcool. Cu toate acestea, Raluca a ales să scape de pruncul pe care-l purtase în pîntec pînă la finele sarcinii.

Concluziile medicilor duc la un scenariu destul de sumbru ale ultimelor clipe ale mamei si pruncului. Femeii i-a venit sorocul si a mers în boxă pentru a naste, cu gîndul de a scăpa de copil. L-a rănit cu unghiile în timpul travaliului, apoi l-ar fi ucis. Ulterior a decedat si ea din cauza pierderii masive de sînge, dar si din cauza faptului că nu a eliminat placenta.