MENIU

Dezastru pe calea ferată în mandatul lui Grindeanu. Zeci de trenuri deraiate, întârzieri uriașe: niciun vinovat

Sorin Grindeanu/ Arhivă foto

Mandatul lui Sorin Grindeanu stă sub semenul tragediilor pe calea 0ferată. O angajată de la CFR a murit în accidentul feroviar de la Galați, iar trei oameni au fost grav răniți. Două trenuri s-au ciocnit în județul Teleorman, iar în fiecare săptămână cel puțin o garnitură deraiază. Mai mult, cel mai performant ministru al tTransporturilor, potrivit PSD, se laudă cu investiții record în infrastructura feroviară, unde trenurile au sute de minute întârziere. 

Totalul întârzierilor de pe calea ferată în 2023 a ajuns la aproape 7 ani. În mandatul lui Grindeanu nu au apărut îmbunătățirile infrastructurii feroviare, așa cum a promis, asta deși se laudă că investește milioane de euro în proiecte cu finanțare europeană. Românii spun chiar că trenurile vin din ce în ce mai greu.

Ministrul Transporturilor susține că starea proastă a infrastructurii feroviare este din cauza predecesorilor.

"Faptul că nu au existat sume care să acopere nevoile din zona CFR, ne-au dus într-o situație nefericită. Asta este consecința zecilor de ani de subfinanțare", declara Grindeanu. 

În fiecare săptămână cel puțin o garnitură sare de pe șine din cauza infrastructurii. La Galați, în martie 2023, o locomotivă a izbit violent un vagon, o angajată CFR Călători a murit, și alte trei persoane au fost rănite.

Un alt accident care se putea termina tragic a avut loc în județul Teleorman, unde două trenuri s-au ciocnit. În acest caz au fost doar pagube materiale, iar niciun vinovat nu a fost găsit.

Săptămâna aceasta, mai multe vagoane încărcate cu cereale au deraiat în județul Dolj, dar de la vârful ministerului transporturilor nu a venit nicio reacție.

Citește și Trecutul tenebros al lui Sorin Grindeanu. De la cine a moștenit pofta de PUTERE? Mama ministrului, funcție înaltă în Partidul Comunist Român