MENIU

Demonstrația de forță a Rusiei continuă! 15 supersonice, gata de luptă

Vladimir Putin/sursa foto: Profi Media

Demonstraţia de forţă a Rusiei continuă! 15 bombardiere sunt gata de decolare la 160 de kilometri de graniţa cu Ucraina, lângă zona Donbas, controlată de separatiștii ruși. Armata rusă a trimis și peste o sută de mii de soldați la frontieră.

Cele 15 avioane supersonice au fost depistate din satelit. Avionul bombardier Su-34 este dotat cu rachete ghidate prin laser şi cu mitraliere care au o putere de foc de 1.800 de gloanțe pe minut. Preşedintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, depune toate eforturile pentru a nu se ajunge la folosirea armelor.

Vladimir Zelenski: „Doreşte Ucraina un război? Nu. Dar este Ucraina pregătită de război? Da. Se va opri Ucraina din a încerca să instaureze pacea prin mijloace diplomatice? Nu, niciodată. Dar se va apăra Ucraina, dacă va fi cazul? Întotdeauna. Domnule Putin, sunt gata să merg şi mai departe şi vă invit să ne întâlnim oriunde în regiunea Donbas, unde este război.”

Potrivit guvernului de la Kiev, 80.000 de militari ruși sunt deja masaţi la frontiera ruso-ucraineană şi în Crimeea. Alţi 30.000 vor sosi în zonă până la sfârşitul lunii. Rusia a închis, de altfel, şi spaţiul aerian de deasupra Crimeei şi a unei părţi din Marea Neagră chiar şi pentru avioanele comerciale. Kremlinul a motivat această blocadă prin faptul că face exerciţii militare în mare, cu nave militare şi avioane de luptă.

Mai multe articole despre:
Ucraina rusia putin zelenski