MENIU

De ce trebuie să consumi în mod constant avocado

Avocado este un fruct ieșit din comun. În timp ce majoritatea fructelor conțin în principal carbohidrați, acesta este bogat în grăsimi sănătoase. Numeroase studii au arătat că avocado are efecte benefice asupra sănătății. 

Beneficiile acestui fruct, confirmate de studii minuționase, demonstrează că, dacă îl mâncăm des, nu vom avea decât de câștigat. 

Este incredibil de hrănitor. Când spunem avocado, ne referim la fructul arborelui Persea americana. Acest fruct este apreciat pentru valoarea sa ridicată de substanțe nutritive, inclusiv 20 de vitamine și minerale diferite. Se poate  adăuga la multe feluri de mâncare datorită gustului delicios și texturii bogate.

În 100 de grame din pulpa de avocado se găsesc vitamine și nutrienți în următoarele proporții:

Vitamina K: 26% 

Folat: 20% 

Vitamina C: 17% 

Potasiu: 14% 

Vitamina B5: 14% 

Vitamina B6: 13% 

Vitamina E: 10% 

Dincolo de toate acestea, avocado conține mici cantități de magneziu, mangan, cupru, fier, zinc, fosfor, vitamina A, B1 (tiamina), B2 (riboflavina) și B3 (niacina).

Avocado conține mai mult potasiu decât bananele. Majoritatea oamenilor suferă de deficit de potasiu, de aceea este recomandat să fie consumat în mod regulat pentru optimizarea tensiunii arteriale și multor altor funcții vitale, coordonate de acest element într-o cantitate echilibrată.

Consumat regulat, ajută la scăderea colesterolului și nivelului trigliceridelor. Acest fruct este bogat în fibre, iar grăsimile conținute te vor ajuta să absorbi nutrienții din alte alimente.