MENIU

De ce nu este bine să mănânci dimineața produse de patiserie

În cazul în care alegi pentru prima masă a zilei produsele de patiserie, carbohidrații nu vor furniza cantitatea de proteine necesară pentru fiecare masă. Astfel, acest obicei te va face să simți și mai mult foamea pe timpul zilei.

Micul dejun este cea importantă masă a zilei, însă, doar 56% de persoane mănâncă în fiecare dimineaţă, iar o treime dintre aceștia admit că servesc micul dejun de maximum trei ori pe săptămână sau niciodată. 85% dintre cei care mănâncă micul dejun aleg să îl servească acasă, iar restul de 15% aleg să mănânce prima masă a zilei la birou sau în drum spre birou. Doar 50% dintre cei care mănâncă micul dejun mărturisesc că extrem de rar alocă între 5 și 15 minute pentru a sta la masă dimineaţa, timpul alocat în mod frecvent fiind mult mai redus.

Potrivit doctorulzilei.ro, micul dejun ideal recomandat de către specialiști ar trebui să conţină fructe sau sucuri de fructe, fibre și proteine.

„De exemplu, dacă alegi pentru prima masă a zilei carbohidrați simpli, cum ar fi produsele de patiserie, aceștia nu vor furniza cantitatea de proteine necesară pentru fiecare masă. Acest obicei te va face să simți și mai mult foamea pe timpul zilei. Un mic dejun bogat în proteine va reduce poftele pe parcursul zilei, iar acest lucru ajută mult la controlarea apetitului. Hidratarea nu trebuie nici ea neglijată, corpul având nevoie și de lichide,” spune Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu.