MENIU

De ce este periculos să consumi grapefruit atunci când iei medicamente

Luați antiinflamatoare? Atunci evitați atunci consumul de grepfrut sau sucul acestuia. Combinația dintre medicamente și acest citric duce substanța într-o zonă toxică.

Consumați zilnic grepfrut. Literatura de specialitate ne spune că la consum zilnic se constată scăderea colesterolului rău – LDL. Din acest motiv, grepfrut este pe lista mondială a alimentelor care reduc incidența bolilor de inimă. Vă sugerăm o rețetă bună pentru micul dejun: salată romană, grepfrut, mandarine și semințe,scrie Stirileprotv.ro

Acest fruct, însă, e interzis dacă luați orice fel de medicament. Motivul se numește inhibitor enzimatic.

Dr. de familie Cornel Chiriță: „Anumite substanțe din sucul de grepfrut inhibă activitatea enzimelor hepatice, enzime care transformă diverse medicamente. Există un risc de supradozare: pacientul, în continuare ia doza pe care i-a prescris-o medicul, dar în sânge rămâne o cantitate mai mare, netransformată de ficat. Și atunci acea cantitate de substanță poate să producă efecte.”

Cel mai periculos este pentru cei care iau anticoagulante, dar și cei pe antidiabetice orale. Există date care arată că banalul grepfrut poate interacționa cu mai bine de 200 de clase de medicamente.

Mai multe articole despre:
medicamente grepfruit tartament medicamentos