MENIU

Daniel Buda a solicitat ajutor european pentru fermieri în plenul Parlamentului European

Daniel Buda a solicitat ajutor european pentru fermieri în plenul Parlamentului European

Eurodeputatul PNL, Daniel Buda, a făcut, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, un apel către Comisia Europeană pentru a sprijini fermierii cu noi resurse financiare, având în vedere problemele cu care aceștia s-au confruntat și care i-au determinat să iasă în stradă pentru a-și exprima nemulțumirea. Europarlamentarul român a subliniat importanța acordării unui sprijin direct fermierilor și necesitatea de a se accelera procesul de egalizare a subvențiilor între Estul și Vestul Europei.

În discursul său, Daniel Buda a solicitat Comisiei Europene să poată sprijini fermierii cu noi resurse financiare pentru a rezolva problemele celor care au ieșit în stradă:

„Solicit Comisiei Europene să vină de îndată cu noi resurse financiare, care să fie puse la dispoziția fermierilor, să accelerați procesul de egalizare a subvențiilor din Estul și Vestul Europei, dar să acordați și derogare pentru GAEC 7 și 8, dacă trebuie să modificați actul de bază, modificați-l, dar nu puteți să lăsați această cerere nerezolvată din partea fermierilor din UE.

Cozmin Gușă: PSD are probleme interne serioase, dar în loc să le rezolve atacă direct și dur libertatea de exprimare

Buda a vorbit și despre pericolul politizării acestor proteste: „În același timp, cer partidelor extremiste să nu se urce pe durerea și nevoile fermierilor pentru a își face capital politic în propriul folos”

Dezbaterea din Parlamentul European privind problemele fermierilor care au protestat în mai multe state europene a fost organizată la solicitarea  eurodeputatului PNL Daniel Buda.

Trecutul tenebros al lui Sorin Grindeanu. De la cine a moștenit pofta de PUTERE? Mama ministrului, funcție înaltă în Partidul Comunist Român