MENIU

Cum să scăpăm de sforăit: cauze, urmări şi remedii

<p>Cum să scăpăm de sforăit: cauze, urmări şi remedii</p>

Ti s-a spus vreodata ca nu este prea placut sa se doarma cu tine in camera, pentru ca sforai? Sau poate partenerul tau de viata sufera de aceasta problema, asa ca orele tale de somn sunt numarate noapte de noapte?

Ai observat cumva ca si cel mai mic membru al familiei prezinta acest comportament nocturn? Problema ta are rezolvare! Sforaitul afecteaza o multime de persoane, iar cauzele si remediile sunt variate.

Afla cum poti scapa de sforait!

Cauzele si urmarile sforaitului

Sforaitul afecteaza aproximativ 40% din populatia masculina si 25% din cea feminina. Nu trebuie trecut cu vederea nici factorul varsta. Astfel, o treime din adultii intre 55 si 85 de ani produc acest zgomot mai inalt, mai jos, mai ascutit sau mai gutural in timpul somnului. Daca aceasta problema medicala nu este rezolvata, urmarile pot fi neplacute. Cele mai importante dintre acestea se refera la starea de oboseala accentuata in timpul zilei si la problemele cardiace aparute din cauza intreruperii procesului de respiratie pe o perioada semnificativa de timp, de pana la 10 secunde. In acest din urma caz, vorbim despre apneea de somn.

Cauzele sforaitului sunt variate:

- existenta unei vegetatii nazale (a polipilor), afectiune cunoscuta sub denumirea de adenoidita, mai frecvent intalnita in randul copiilor;

- muschi ai gatului cu un tonus scazut, cauzat de cele mai multe ori de varsta inaintata;

- blocarea cailor aeriene superioare in urma unor infectii si a racelilor netratate;

- alergiile;

Citeşte articolul integral pe divahair.ro.

Mai multe articole despre:
remedii creier somn sforăit cauze