MENIU

Cum poți accelera arderea grăsimilor pentru a slăbi mai repede

Nutriționiștii afirmă că înainte de orice cură de slăbire trebuie să accelerăm arderile interne, pentru a obține rezultatul mult dorit. Este un proces absolut necesar, cu atât mai mult cu cât sedentarismul și excesul de kilocalorii încetinesc metabolismul.

Iată cum poți accelera arderile:

1. Consumă cereale integrale

Deși mesele regulate au o importanță deosebită în accelerarea arderilor, un rol la fel de însemnat îl au și alimentele pe care le incorporăm zilnic, în dietă, astfel unele dintre acestea pot ameliora și combate insuficiențele cauzate de metabolismul lent.
Cerealele integrale pot deveni cei mai buni prieteni ai metabolismului lent, deoarece acestea au un conținut bogat în carbohidrați complecși, ce stimulează creșterile metabolice prin stabilizarea nivelului de insulină.

Mai mult, cerealele foarte bogate în fibre, precum orezul brun sau ovăzul determină organismul să ardă mai multe grăsimi, deoarece acestea necesită mai mult efort pentru a fi procesate.

2. Bazează-te pe proteine

Proteinele au și ele un rol esențial în arderea grăsimilor. Nutriționiștii recomandă proteine de calitate superioară, care pot fi luate din ciuperci sau din carne slabă, precum cea de pui.

3. Bea ceai verde

Datorită conținutului bogat în antioxidanți - catechine, ceaiul verde stimulează arderile calorice și, conform studiilor, accelerează procesarea grăsimilor cu 4%.

4. Nu ocoli ardeiul iute

Capsaicina din ardeiul iute îți pune pe jar metabolismul! Condimentele picante îți încălzesc organismul și stimulează arderile, așa că mizează pe acestea atunci când îți pregătești masa. Doar dacă nu ai interdicție de la medic.

5. Fă sport

Activitatea fizică nu trebuie deloc neglijată, fiind un factor extrem de important în procesul de slăbire. Este recomandat exercițiul fizic, cel puțin, 30 de minute în fiecare zi.

Sursa: BZI.ro